Πέμπτη 8 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν διαπραγματευόμαστε την παρουσία του «Ριζοσπάστη» στους τόπους δουλειάς

Η ΚΟΒ Λογιστών Αθήνας του ΚΚΕ καταγγέλλει απειλές της εργοδοσίας σε εργαζόμενο που διαβάζει την εφημερίδα μας

Με «δραστικά μέτρα» απειλεί η εργοδοσία μεγάλης ελεγκτικής εταιρείας εργαζόμενο, επειδή καθημερινά έχει στη δουλειά μαζί του τον «Ριζοσπάστη». Η ΚΟΒ Λογιστών Αθήνας του ΚΚΕ σημειώνει, απαντώντας στις απειλές, ότι αυτό που ενοχλεί την εργοδοσία «είναι το περιεχόμενο του "Ριζοσπάστη", που εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων». Μάλιστα καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, ενώ διαμηνύει ότι η παρουσία της εφημερίδας του ΚΚΕ στους τόπους δουλειάς αποτελεί κατάκτηση που δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΒ Λογιστών:

«Η εργοδοσία μεγάλης ελεγκτικής εταιρείας, στην προσπάθειά της να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο χώρο εργασίας, για ακόμη μια φορά απείλησε με "δραστικά μέτρα" εργαζόμενό της, ο οποίος έχει μαζί του καθημερινό σύντροφο τον "Ριζοσπάστη".

Επιτέθηκε με απειλές ενάντια στον εργαζόμενο, γιατί ενοχλήθηκε από την παρουσία του "Ριζοσπάστη" μέσα στο χώρο εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή δεν ενοχλείται από εφημερίδες όπως η "Καθημερινή", η "Ναυτεμπορική" κ.ά., οι οποίες ελεύθερα διακινούνται στο χώρο. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό που τους ενοχλεί είναι το περιεχόμενο του "Ριζοσπάστη", ο οποίος εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες αστικές εφημερίδες, οι οποίες εκφράζουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών, του ΣΕΒ κ.ά.

Η ίδια η εταιρεία, κατά το πρόσφατο παρελθόν, με αφορμή ανακοίνωση του ΚΚΕ που αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων και η οποία καλούσε τους εργαζόμενους να δείξουν αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και να απομονώσουν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ανέφερε σε γραπτή παρατήρηση προς συνάδελφο: "Αντιλαμβάνεστε ότι ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων ή άλλων κομματικών παρατάξεων δεν είναι δυνατόν να αναρτώνται ή να διανέμονται στους χώρους εργασίας", ζητώντας την ίδια στιγμή να κατέβει η ανακοίνωση.

Φυσικά η εργοδοσία δεν έχει πρόβλημα με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και το έχει αποδείξει εμπράκτως. Π.χ. στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στήριξε στελέχη της στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και καλούσε εγγράφως τους συναδέλφους, εργαζόμενους στην εταιρεία, να τους στηρίξουν.

Τους ενοχλεί η δράση του ΚΚΕ και δεν το κρύβουν. Γνωρίζει η εργοδοσία ότι ο "Ριζοσπάστης" είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων, είναι ο συλλογικός καθοδηγητής και οργανωτής τους.

Γνωρίζει ότι η δράση του ΚΚΕ, η παρουσία και η δράση των κομμουνιστών, δίνουν κουράγιο και αισιοδοξία, είναι ο φάρος ώστε ο λαός μας να ανοίξει το δικό του δρόμο για άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας.

Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, η παρουσία του "Ριζοσπάστη" στους χώρους δουλειάς, έχουν κερδηθεί με τον αγώνα και τη θυσία χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, και δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να βγάλουν συμπεράσματα και να ενισχύσουν ακόμα πιο αποφασιστικά το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ