Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Χαράτσι για τους θώκους τους!

Ζητούν παρακράτηση 1,5% απ' τα επιδόματα των ΑμΕΑ για τη δήθεν απρόσκοπτη λειτουργία του αναπηρικού κινήματος

Σ' αυτά τα επιδόματα θέλει χαράτσι 1,5% η ηγεσία της ΕΣΑΕΑ
Σ' αυτά τα επιδόματα θέλει χαράτσι 1,5% η ηγεσία της ΕΣΑΕΑ
Σε μια κατάπτυστη πρόταση για την ιδιότητα των συνδικαλιστών, αλλά όμως απαραίτητης για τη διατήρηση των θώκων τους και τη στήριξη της ανάλγητης πολιτικής της κυβέρνησης στο χώρο των αναπήρων, προχώρησε η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ): Ζητά από τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο να θεσμοθετήσει την παρακράτηση 1,5% από τα επιδόματα των ΑμΕΑ για την οικονομική στήριξη των ΑμΕΑ.

Ετσι αντιλαμβάνονται το συνδικαλισμό στο χώρο της αναπηρίας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στην ηγεσία της ΕΣΑΕΑ. Είναι η ίδια αντίληψη που που οδήγησε τα ίδια στελέχη σε συμπεριφορά Σαουδαράβων πριγκίπων, όπως αποφάνθηκε το υπουργείο Οικονομικών, που έκανε διαχειριστικό έλεγχο - μετά από εντολή του εισαγγελέα - στα οικονομικά της ΕΣΑΕΑ για την περίοδο 1989-1999.

Η εντολή του εισαγγελέα για έρευνα δόθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά του Χάρη Χουρδάκη, στελέχους της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΕΣΚ) στις 30.7.1998 μετά από εξόφθαλμες διαπιστώσεις και καταγγελίες και το πόρισμα του υπουργείου Οικονομικών εκδόθηκε στις 20.1.2000. Στη συνέχεια ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, αλλά η έρευνα καθυστερεί με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων.

Η «πρόταση»

Η ΕΣΑΕΑ με επιστολή της προς τις ηγεσίες των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Υγείας προτείνει επί λέξει: «Το ΓΣ της ΕΣΑΕΑ στη συνεδρίασή του στις 23.6.2001, ομόφωνα αποφάσισε τη θέσπιση πόρων για την οικονομική στήριξη της ΕΣΑΕΑ και των φορέων που ανήκουν στη δύναμή της, με την παρακράτηση και σε ποσοστό 1,5% από τα επιδόματα που χορηγούνται στα άτομα με αναπηρίες, από τα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος διατροφής των νεφροπαθών, καθώς επίσης και από τα επιδόματα που χορηγούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία».

Μάλιστα οι καρεκλοκένταυροι έχουν το θράσος να μιλούν για ανεξάρτητη λειτουργία του αναπηρικού κινήματος: «Κύριε υπουργέ, η απρόσκοπτη ανάπτυξη του αναπηρικού κινήματος της χώρας, η ανεξάρτητη λειτουργία του, επιβάλλουν τη θέσπιση της αυτοχρηματοδότησής του» και προβάλλουν ως επιχείρημα την παρακράτηση 2% των συντάξεων των θυμάτων πολέμου που αποδίδεται στη Συνομοσπονδία τους.

Ευθυγραμμίζονται όμως πλήρως στη λογική της κυβέρνησης για μη αύξηση των κοινωνικών δαπανών. «Με την προτεινόμενη διάταξη δε δημιουργείται περαιτέρω επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ή των ασφαλιστικών ταμείων, δεδομένου ότι η παρακράτηση διενεργείται επί κονδυλίων που έχουν ήδη προβλεφτεί στον κρατικό προϋπολογισμό και στους προϋπολογισμούς των ασφαλιστικών ταμείων», αναφέρεται στην κατάπτυστη πρόταση.

Η ηγεσία της ΕΣΑΕΑ αδιαφορεί αν τα - ήδη - εξευτελιστικά επιδόματα των ΑμΕΑ θα μειωθούν ακόμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ