Παρασκευή 9 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΣΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
Ντέρμπι πρόκρισης για την Εθνική

Η επιστροφή στη δράση για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία βρίσκει την Εθνική ανδρών μπροστά σε μια σπουδαία πρόκληση για το στόχο της πρόκρισης, αγωνιζόμενη απόψε εκτός έδρας με τη Βοσνία για την 6η αγωνιστική του 8ου ομίλου (21.45 Cosmote Sport 1/ΣΚΑΪ). Με δεδομένο ότι το πρωτοπόρο αυτή τη στιγμή Βέλγιο είναι το φαβορί για την πρωτιά στην όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το σημερινό παιχνίδι στη Ζένιτσα θεωρείται το ντέρμπι για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του ομίλου, η οποία οδηγεί στα μπαράζ.

Η Εθνική παραμένει μέχρι στιγμής αήττητη στον όμιλο (μαζί με το Βέλγιο) και βρίσκεται στη δεύτερη θέση και με ελαφρύ προβάδισμα (1 βαθμού) από τους σημερινούς αντιπάλους. Η προηγούμενη επιτυχία της ελληνικής ομάδας, που στάθηκε «όρθια» στις Βρυξέλλες απέναντι στο Βέλγιο (1-1) ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών. Ενόψει της αποψινής κρίσιμης αναμέτρησης, στόχος της Εθνικής είναι να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και να μείνει «αλώβητη» για έναν ακόμα αγώνα, ώστε να διατηρήσει το βαθμολογικό της προβάδισμα έναντι των Βόσνιων και να παραμείνει και στο κυνήγι της πρώτης θέσης.

Για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής, Μίκαελ Σκίμπε, ο αγώνας χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και αυτοσυγκέντρωσης από τους παίκτες του όλο το 90λεπτο, αφού όπως είπε απέναντι θα είναι μια σπουδαία και επικίνδυνη αντίπαλος, με αρκετή ποιότητα. Ωστόσο, πρόσθεσε, πιστεύει στο πάθος των παικτών της ομάδας, που έδειξαν ότι αντεπεξέρχονται στα δύσκολα. Για τον ίδιο, σε τέτοιο υψηλό επίπεδο δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μυστικά μεταξύ των δύο αντιπάλων, αφού και οι δύο γνωρίζονται, αναφέροντας ως παράδειγμα τη συνύπαρξη σε συλλόγους αρκετών Ελλήνων και Βόσνιων παικτών. Ο Γερμανός προπονητής ξεκαθάρισε πως πρώτος στόχος είναι η νίκη που θα αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης, ωστόσο διευκρίνισε πως και ο ένας βαθμός της ισοπαλίας θα είναι σημαντικός.

Η ελληνική αποστολή για τον αποψινό αγώνα περιλαμβάνει αρκετές σημαντικές απουσίες, καθώς θα λείψουν οι τιμωρημένοι Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης.

Πίστη σε νίκη από Βόσνιους

Από την πλευρά τους οι Βόσνιοι, με εφαλτήριο το 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πρώτο παιχνίδι και τη δύναμη της έδρας «Bilino Polje Stadium», επιδιώκουν να κάνουν το πιο σημαντικό βήμα ώστε να βρεθούν πιο κοντά στην πρόκριση. Με νίκη απόψε, και έχοντας και τον έτερο καθοριστικό αγώνα με το Βέλγιο στην έδρα της, η Βοσνία ουσιαστικά θα κρατάει την τύχη στα χέρια της. Η αισιοδοξία είναι διάχυτη στους αντιπάλους της Εθνικής, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της Βοσνίας Μεχμέντ Μπαζάρεβιτς, που δήλωσε πεπεισμένος για τη νίκη της ομάδας του.

  • Τα άλλα ματς του ομίλου: Εσθονία - Βέλγιο (21.45 Cosmote Sports 2), Γιβραλτάρ - Κύπρος (21.45 Cosmote Sports 4).
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες): Βέλγιο 13, Ελλάδα 11, Βοσνία 10, Κύπρος 4, Εσθονία 4, Γιβραλτάρ 0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ