Σάββατο 10 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις με το ΡΚΚ

ΑΓΚΥΡΑ.--

Στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας η κατάσταση παραμένει τεταμένη, καθώς συνεχίζονται οι «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ. Ολόκληρες επαρχίες παραμένουν σε σημαντικά τμήματά τους εμπόλεμες ζώνες, με μάχες σώμα με σώμα αλλά και ευρείες επεμβάσεις του στρατού κατά δυνάμεων του ΡΚΚ. Ενδεικτικό είναι χτεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου «Ντογάν», σύμφωνα με το οποίο δυνάμεις του PKK έπληξαν με αντιαεροπορικό σύστημα ελικόπτερο του τουρκικού στρατού τύπου «Σκόρσκι», οδηγώντας το σε αναγκαστική προσγείωση στην περιοχή Τσιουκουρκά της νοτιοανατολικής επαρχίας Χακάρι. Το συμβάν σημειώθηκε αργά προχτές το βράδυ, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πλήρωμα του ελικοπτέρου διέφυγε χωρίς τραυματισμούς. Ακολούθησε ευρεία επιχείρηση που «εξουδετέρωσε» τις δυνάμεις του ΡΚΚ, με χτυπήματα αεροπλάνων F-16.

Χτες, δύο στρατιώτες και ένας άμαχος σκοτώθηκαν μετά από βομβιστική επίθεση του ΡΚΚ σε σημείο στρατιωτικού ελέγχου στην επίσης νοτιοανατολική επαρχία Μπατμάν.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Ενωση Ιατρών της Αγκυρας - σύμφωνα με τη «Χουριέτ» - προειδοποιεί για τους σοβαρούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η κατάσταση της υγείας των δύο εκπαιδευτικών απεργών πείνας Νουριγέ Γκουλμέν και Σεμίχ Οζακτσά. Θυμίζουμε ότι οι δύο εκπαιδευτικοί βρίσκονταν ήδη σε απεργία πείνας πάνω από 70 μέρες, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις τους, όταν συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή με κατηγορίες για «τρομοκρατική δράση». Ο πρόεδρος της Ενωσης Βεντάτ Μπουλούτ κατήγγειλε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης απέρριψε αίτημα για διεξαγωγή εξετάσεων για την υγεία τους, αν και «η τελευταία αξιολόγηση είχε δείξει ότι υπήρχε σημαντική απώλεια βάρους και αδυναμία στο μυοσκελεκτικό τους σύστημα, όπως και το νευρικό». Ο Μπουλούτ διευκρίνισε πως ιατρικά είναι απαράδεκτη η σύλληψη απεργών πείνας και πως η κατάσταση της υγείας τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναπηρία που θα ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, αλλά και ότι «υπάρχει ακόμα και ο κίνδυνος του θανάτου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ