Σάββατο 10 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις έναντι ΗΠΑ και Σ. Αραβίας

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Στον απόηχο της πρόσφατης διπλής τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε την Τετάρτη στην Τεχεράνη, ο ανώτατος ηγέτης των Σιιτών στο Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, εκτίμησε ότι οι επιθέσεις αυτές «το μόνο που θα κάνουν είναι να ενισχύσουν το μίσος» απέναντι στην Ουάσιγκτον και το Ριάντ. Οι δηλώσεις του Χαμενεΐ έγιναν με αφορμή τη χτεσινή τελετή κηδείας των 17 θυμάτων της διπλής επίθεσης σε ιρανικό κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του Χομεϊνί.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί σε σχετική ομιλία του επιτέθηκε κατά της σαουδαραβικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η Σαουδική Αραβία είναι «φυλετικό κράτος που είναι μακριά από τη δημοκρατία». Κατήγγειλε μάλιστα τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον στην Τεχεράνη, κυρίως εξαιτίας του βαλλιστικού της προγράμματος, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ «γνωρίζουν ότι οι Φρουροί της Επανάστασης και οι δυνάμεις αλ Κουντς είναι οι πιο σημαντικές περιφερειακές δυνάμεις που μάχονται κατά των τρομοκρατών».

Νωρίτερα, χτες, οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν άλλους δύο υπόπτους για τις επιθέσεις στην Τεχεράνη στη δυτική επαρχία Κερμανσάχ. Η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη το υπουργείο Πληροφοριών, υποστήριξε πως εξαρθρώθηκαν επίσης και «κάποιοι τρομοκρατικοί πυρήνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ