Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Bάση δεδομένων για πιθανούς τζιχαντιστές

Bάση δεδομένων για πιθανούς τζιχαντιστές παρέδωσαν οι ΗΠΑ στις ελληνικές αρχές, με στόχο την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου». Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ζήτησε σε ανώτατο επίπεδο από αρμόδιους Αμερικανούς αξιωματούχους την παραχώρηση ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων με δακτυλικά αποτυπώματα υπόπτων που είχαν καταγραφεί σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ και η Συρία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, καλά πληροφορημένη πηγή τονίζει: «Η Ελλάδα αποτελεί μεταβατικό σταθμό τζιχαντιστών και ως εκ τούτου οφείλουμε να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Και η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει εμπειρία διαχείρισης μεγάλων τρομοκρατικών επιθέσεων, ανάλογων με αυτών που βλέπουμε σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Στη χώρα μας ένα βασικό πρόβλημα είναι το κλίμα στα κέντρα φιλοξενίας, που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει ριζοσπαστικοποίηση».

Στην ερώτηση κατά πόσο υπάρχουν πυρήνες φανατικών ισλαμιστών στα νησιά που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το τεταμένο κλίμα, αρμόδιοι αξιωματούχοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Και οι αρμόδιες πηγές αναφέρουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Ποτέ δεν είχαμε σε ελληνικό έδαφος οργανωμένη ομάδα εξτρεμιστών, γιατί ποτέ δεν υπήρξαμε στόχος τους. Το μόνο που έχουμε να φοβόμαστε, όπως όλες οι χώρες, είναι οι "μοναχικοί λύκοι". Οι έλεγχοι στα σύνορα είναι εξονυχιστικοί αλλά δεν μπορούμε να τσεκάρουμε κάποιον που δεν υπάρχει στις βάσεις δεδομένων μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι - όπως είδαμε και στις πρόσφατες επιθέσεις στο Λονδίνο - πλέον οι τζιχαντιστές δεν λειτουργούν κάτω από τη σκέπη μίας οργανωμένης ομάδας με συντονιστικό κέντρο. Χρησιμοποιούν απλά μέσα, για παράδειγμα ένα βανάκι που είναι εύκολο να νοικιάσουν, προκαλούν θύματα και πανικό και στη συνέχεια έρχεται το "Ισλαμικό Κράτος" να αναλάβει την ευθύνη και να διαδώσει τη φήμη της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ