Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδια στο Μενίδι

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Μενίδι μετά το θάνατο του 10χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα. Επεισόδια σημειώθηκαν προχτές Κυριακή, όταν άτομα προσπάθησαν να επιτεθούν στον τσιγγάνικο οικισμό, κατά τη διάρκεια πορείας. Ζημιές προκλήθηκαν σε δύο σπίτια, από βόμβες μολότοφ, ενώ χρήση χημικών έγινε από τα ΜΑΤ.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, περίπου χίλια άτομα, κάτοικοι της περιοχής, ξεκίνησαν πορεία στις 7 το βράδυ από την πλατεία Καράβου. Οταν έφτασαν στις 8.30 στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, περίπου 200 άτομα που συμμετείχαν στην πορεία αποκόπηκαν από αυτήν, μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν από πριν στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στην έξοδο της λεωφόρου Δημοκρατίας, και κινήθηκαν προς τον τσιγγάνικο οικισμό, με απειλητικές διαθέσεις. Μαζί τους ενώθηκαν και άλλοι που νωρίτερα βρίσκονταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Στο σημείο υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες τους εμπόδισαν. Αυτοί, τότε, προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις και ένταση.

Τέλος, ελεύθερος αφέθηκε χτες ο 23χρονος Ρομά που κατηγορείται για άσκοπους πυροβολισμούς τη μέρα που έχασε τη ζωή του ο 10χρονος μαθητής στο Μενίδι. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 40 μηνών φυλάκισης που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές. Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ομολόγησε ότι πυροβόλησε, με κυνηγετική καραμπίνα και όχι με πιστόλι, από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε το 10χρονο αγόρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ