Τετάρτη 14 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»
Αποφάσισαν συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους

Συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας αποφάσισαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» μέσα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα 19/6, στις 10 π.μ., προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσουν νέα κινητοποίηση στο ΣΕΠΕ.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας κάνουν για άλλη μια φορά πλάτες σε μεγαλοεπιχειρηματίες του εμπορίου, προκειμένου να προχωρήσουν τα αντεργατικά τους σχέδια και να απαλλαγούν από την υποχρέωση να πάρουν μαζί με τα καταστήματα και τους εργαζόμενους της «Καρυπίδης».

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε ένας σύντομος απολογισμός για τα κουπόνια αλληλεγγύης που διακινούνται από τα σωματεία για την ενίσχυση των εργαζομένων της «Καρυπίδης» και του πολύμηνου αγώνα τους.

Αποφασίστηκε επίσης συμμετοχή στο Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων, στις 24 και 25 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 16/6, εκδικάζονται στα Γιάννενα τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της «Καρυπίδης», με τα οποία διεκδικούν δεδουλευμένα και διασφάλιση των θέσεων εργασίας από τη «MARKET IN», η οποία είναι και ο διάδοχος εργοδότης, καθώς πήρε και λειτουργεί τα καταστήματα της «Καρυπίδης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ