Κυριακή 18 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Ο GM Δ. Μαστροβασίλης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκακιού

Ο Δ. Μαστροβασίλης
Ο Δ. Μαστροβασίλης
Το Σάββατο 10 Ιούνη ολοκληρώθηκε το φετινό Ευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Ανάμεσα στους 400 σκακιστές και σκακίστριες που συμμετείχαν, νικητής αναδείχθηκε ο Ρώσος Μ. Ματλάκοβ με 8,5 β. σε 11 αγώνες, ενώ ο Γεωργιανός Μπ. Τζομπάβα και ο Ρώσος Β. Φεντοσέγιεβ συγκέντρωσαν επίσης 8,5 β. και βρέθηκαν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα μετά την άρση της ισοβαθμίας. Πρώτη γυναίκα η Ρωσίδα Ολ. Γκίρια με 6,5 β., σε ισοβαθμία με τη Γερμανίδα Ελ. Πάετζ.

Το Ευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα διεξάγεται κάθε χρόνο και αποτελεί προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι 22 παίκτες με τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα συμμετάσχουν στην επόμενη φάση, το Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Στο Κύπελλο, 128 παίκτες θα αναμετρηθούν με σύστημα νοκ-άουτ διπλών συναντήσεων και οι δύο παίκτες που θα φτάσουν στον τελικό θα προκριθούν στο Τουρνουά Διεκδικητών. Πρόκειται για τουρνουά πουλ διπλών συναντήσεων ανάμεσα σε 8 παίκτες που επιλέγονται μέσα από μια μακρόχρονη διαδικασία, όπου ο νικητής θα αντιμετωπίσει σε ματς 12 συναντήσεων τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Μάγκνους Κάρλσεν, για τον τίτλο.

Από τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα (Δ. Μαστροβασίλης, Αντ. Παυλίδης, Θ. Μαστροβασίλης, Β. Κοτρωνιάς, Ν. Θεοδώρου, Γ. Σταθόπουλος, Δ. Μπαλόκας), ξεχώρισε αρκετά νωρίς ο Δημήτρης Μαστροβασίλης, βασικό στέλεχος της Εθνικής μας ομάδας και παίκτης της Ενωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας νίκες και ισοπαλίες επί θεωρητικά ισχυρότερων αντιπάλων, όπως ο Ρώσος Βολοκίτιν (2649) και ο Αρμένιος Σαργκισιάν (2650). Η καλή απόδοση συνεχίστηκε μέχρι το τέλος και ο Δημήτρης (Νο 105 στην αρχική κατάταξη) βρέθηκε στην 20ή θέση της τελικής κατάταξης, κερδίζοντας μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου θα αγωνιστεί ανάμεσα σε κορυφαίους παίκτες απ' όλο τον κόσμο. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ