Σάββατο 17 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ραντεβού κορυφαίων στην Πάτρα

Η παρουσία της χρυσής Ολυμπιονίκη του Ρίο Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ ξεχωρίζει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Copyright 2017 The Associated

Η παρουσία της χρυσής Ολυμπιονίκη του Ρίο Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ ξεχωρίζει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου
Με τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου να δίνουν το «παρών», διεξάγεται σήμερα και αύριο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών - γυναικών. Αυτό θα είναι το 103ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τους άνδρες και το 83ο για τις γυναίκες.

Η φετινή διοργάνωση, πέρα από το συναγωνισμό αθλητών και ομάδων για τη συγκομιδή βαθμών, έχει την ιδιαιτερότητα να αποτελεί μια καλή ευκαιρία για ένα σημαντικό τεστ δυνάμεων ενόψει δύο σημαντικών διεθνών διοργανώσεων που ακολουθούν, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ομάδων (πρώην «Μπρούνο Τζάολι») και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου. Μάλιστα, ειδικά για την πρώτη διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στη Λιλ και αφορά την ομαδική συμμετοχή της Εθνικής ομάδας, οι αγώνες της Πάτρας αποτελούν το τελευταίο κριτήριο προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγκρότηση της ελληνικής αποστολής. Από την άλλη, για αρκετούς αθλητές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι επίσης μια ευκαιρία προκειμένου να διεκδικήσουν τα όρια συμμετοχής για τη διοργάνωση του Λονδίνου.

Στο πρόγραμμα των αγώνων, για μια ακόμη φορά, τα περισσότερα βλέμματα συγκεντρώνονται στο άλμα επί κοντώ, όπου δεσπόζει η παρουσία της χρυσής Ολυμπιονίκη του Ρίο Κατερίνας Στεφανίδη και της προοπτικής για μια σπουδαία επίδοση. Η ίδια άλλωστε, μιλώντας στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, έδωσε υποσχέσεις για πανελλήνιο ρεκόρ. Η αθλήτρια έχει φετινό ρεκόρ 4,85 μ., ενώ πριν από λίγες μέρες στη Ρώμη, δοκίμασε να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ, τοποθετώντας τον πήχη στα 5,07 μέτρα. Η Στέλλα Λεδάκη και η η Ελένη Πόλακ διεκδικούν θέσεις στο βάθρο και μαζί νέα φετινά ρεκόρ. Επίσης στο τριπλούν των γυναικών ξεχωρίζει η παρουσία της Βούλας Παπαχρήστου, που πρόσφατα έπιασε το όριο στο αγώνισμα για συμμετοχή στο Παγκόσμιο του Λονδίνου, ενώ στην Πάτρα θα επιδιώξει νίκη και στο μήκος.

Σπουδαία αναμέτρηση αναμένεται και στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, με τον Κώστα Φιλιππίδη να διεκδικεί την 11η νίκη του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, έχοντας καλύτερη φετινή επίδοση στα 5.70. Με ενδιαφέρον αναμένεται το ντεμπούτο στη διοργάνωση για τον Εμμανουήλ Καραλή, που έχει φετινό ρεκόρ στα 5.63.

Δυνατός αγώνας θα γίνει και στον ακοντισμό, με τον Γιάννη Κυριαζή να αποφασίζει σήμερα αν θα πάρει μέρος στον αγώνα. Παρ' όλα αυτά, η παρουσία του Παρασκευά Μπατζάβαλη δημιουργεί προϋποθέσεις για καλές επιδόσεις. Στη σφυροβολία ο Μιχάλης Αναστασάκης, απαλλαγμένος πλέον από το άγχος του ορίου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα κυνηγήσει να βελτιώσει το 77,72 μ., που πέτυχε στη Νικήτη και είναι μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο.

Στις κούρσες των ανδρών ξεχωρίζει η παρουσία του Κώστα Δουβαλίδη στα 110μ εμπόδια, με τον αθλητή να στοχεύει στο όριο για συμμετοχή στο Παγκόσμιο (επίδοση κάτω από 13.48), αλλά και να φτάσει σε διψήφιο αριθμό νικών στη διοργάνωση.

  • Τηλεοπτική μετάδοση: ΕΡΤ2 19.00 - 21.00, Σάββατο και Κυριακή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ