Σάββατο 17 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
Καταγγέλλει τη διάλυση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Τη διάλυση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) καταγγέλλει η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» σημειώνοντας ότι κυβέρνηση, διοίκηση των ΕΑΣ, κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός «τη διάλυση και το ξεπούλημα των ΕΑΣ τα ονομάζουν εξυγίανση».

Θυμίζουμε ότι το εργοστάσιο της Ελευσίνας έχει πουληθεί στα ΕΛΠΕ, στο εργοστάσιο της Κύμης έχει μπει λουκέτο και η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου (ΜΒΗ), στα Γιάννενα, οδηγείται σε εκκαθάριση. Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου έδωσαν την καταστροφή ναρκών και πυρομαχικών σε εργολάβο, που όμως μπορούν να κάνουν τα ίδια τα ΕΑΣ με δικά τους μέσα.

«Τώρα ετοιμάζεται το ξήλωμα ολόκληρης γραμμής παραγωγής 0.50mm από τον Υμηττό και το πούλημα σε Ινδούς», σημειώνει η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα». Παράλληλα σημειώνει ότι «κλείνουν και τη σχολή του ΟΑΕΔ στον Υμηττό. Αυτό έχει σχέση και με τον ίδιο τον ΟΑΕΔ, αλλά δεν είναι και άσχετο και με την προοπτική που σχεδιάζουν για τα ΕΑΣ».

Επιπλέον, η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» απαιτεί μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ενώ καταγγέλλει τις άσχημες συνθήκες εργασίας. Οπως επισημαίνει: «Οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν γάλα, ρούχα, παπούτσια, γάντια. Τα εργοστάσια μπάζουν από παντού, γίνονται κολυμβητήρια. Η εγκατάλειψη συντήρησης του εργοστασίου έχει ως αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να βάζουν λουκέτο σε τουαλέτες που θέλουν επισκευές, προκειμένου να γλιτώσουν από ασθένειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ