Τετάρτη 21 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Καταγγέλλει το παιχνίδι αποπροσανατολισμού από την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ

Για παιχνίδι αποπροσανατολισμού και ψεύτικων εντυπώσεων, την ώρα που χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους οδηγούνται στην απόλυση, καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Αναλυτικά, σε δήλωσή του τονίζει τα εξής:

«Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εργαζομένων. Με την πρόσφατη απόφασή του, το Ελεγκτικό Συνέδριο οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους σε νευραλγικές υπηρεσίες των δήμων, ενώ μένει να αιωρείται η απειλή της μη πληρωμής ακόμη και αυτών των δεδουλευμένων τους. Η κυβέρνηση μας προτείνει ως μέτρο την αντικατάστασή τους από 2μηνα και η ΝΔ ανακοινώνει "πληρώστε τους και απολύστε τους". Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, υπό την ηγεσία του κ. Πατούλη, για μια ακόμη φορά, συνεχίζει το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και των ψεύτικων εντυπώσεων και μάλιστα τη μέρα που κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων.

Καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Πέμπτη στις 10 το πρωί. Μετά τις φωτογραφίες, ο κ. Πατούλης θα φύγει για συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη στις 11! Ποιον επιτέλους κοροϊδεύουν με τέτοιες στημένες συνεδριάσεις; Με ποια θέση η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και ο κ. Πατούλης θα πάνε στον υπουργό; Το κυρίαρχο αίτημα εργαζομένων και πολλών ήδη Δημοτικών Συμβουλίων είναι ένα: Διασφάλιση των εργαζομένων στις θέσεις τους για να λειτουργήσουν οι δήμοι μας και νομοθετική ρύθμιση τώρα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Τα στημένα σκηνικά που εναλλάσσονται μεταξύ κυβέρνησης - ΚΕΔΕ - ΝΔ έχουν πια αποκαλυφτεί στα μάτια όλων, υπογράφουν τις νέες απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και τορπιλίζουν τη λειτουργία των δήμων. Στρεψοδικίες και κορόνες της ΚΕΔΕ, του τύπου "στόχος και προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση", είναι λόγια γενικά, που κοστολογούνται όσο και ένα κάλπικο τάλιρο. Αποφεύγει ο κ. Πατούλης το συγκεκριμένο πρόβλημα και αίτημα και το στέλνει στις ελληνικές καλένδες, παρέα με την κυβέρνηση».

Παρεμβάσεις από τους δήμους Καισαριανής - Χαϊδαρίου - Ικαρίας

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ουσιαστικά απολύει τους συμβασιούχους εργαζόμενους, ο δήμος Καισαριανής, με ανακοίνωσή του, δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων και των δίκαιων διεκδικήσεών τους για άμεση νομοθετική παρέμβαση για μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όλων των συμβασιούχων, σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο συγκάλεσε χτες ο δήμος Χαϊδαρίου για τους συμβασιούχους, στο πλαίσιο της προσπάθειας της δημοτικής αρχής να μην απολυθεί κανένας από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα και τις αγωνίες των συμβασιούχων εργαζομένων δηλώνει ο δήμος Ικαρίας. Με ανακοίνωσή του καλεί για μια ακόμα φορά την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Βορείου Αιγαίου να τοποθετηθεί υπέρ της μονιμοποίησης των εργαζομένων. Καλεί επίσης επαγγελματικούς φορείς και σωματεία να δηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους.

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων συμβασιούχων τάσσονται επίσης οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι, στους δήμους όλης της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ