Σάββατο 24 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη στην Ελλάδα του Προέδρου της Βουλγαρίας

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε χτες ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, R. Radev. Κατά τη συνάντησή του με τον ΠτΔ, ο Πρ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι η Ελλάδα πρωτοστάτησε για την ένταξη της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση και πως και οι δύο χώρες «επιθυμούν μια πιο ισχυρή Ευρώπη, πιο συνεκτική Ευρώπη, ικανή να φέρει σε πέρας τον πλανητικό της ρόλο».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας εξήρε «τη σημασία της συμμαχικής μας σχέσης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ», ευχαριστώντας «για τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα για την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ». Επεσήμανε το ύψος των εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών, τα οποία έχουν ανέλθει σε 3 δισ. ετησίως, αλλά και το γεγονός ότι «η Ελλάδα είναι από τους πρώτους και βασικούς επενδυτές στη Βουλγαρία και πρέπει να εργαστούμε έτσι ώστε να δώσουμε ισχυρή ώθηση για τις επιχειρηματικές επαφές και ανταλλαγές και από τις δύο πλευρές».

Μάλιστα, έθεσε τις προτεραιότητες της αστικής τάξης της Βουλγαρίας, λέγοντας ότι «για μας, πρωταρχικής σημασίας είναι οι πολιτικές στον τομέα των μεταφορών και των ενεργειακών πόρων. Και ευελπιστούμε ότι η διασύνδεση στον τομέα του φυσικού αερίου μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας, θα γίνει δυνατόν να υλοποιηθεί στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, επειδή ο ενδιάμεσος αγωγός φυσικού αερίου θα δώσει τη δυνατότητα όχι μόνο στη Βουλγαρία, αλλά και στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης να πετύχουν διαφοροποίηση τόσο των πηγών όσο και των διαδρομών».

Ζήτησε ακόμα παραπέρα ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής, της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», της πιο ενεργού συνεργασίας στον τομέα της Αμυνας.

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε για «δύο γειτονικές χώρες, μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με κοινά ενδιαφέροντα και κοινούς προβληματισμούς. Σε μια εποχή, και σε επίπεδο Ευρώπης, όπου τα ζητήματα ασφάλειας, κοινής εξωτερικής πολιτικής και κοινής Αμυνας έρχονται με μεγαλύτερη ένταση στο προσκήνιο, η συνεργασία των δύο χωρών είναι ακόμη πιο επιβεβλημένη», καθώς και για «περαιτέρω περιθώρια για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις ήδη στενές οικονομικές μας σχέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ