Πέμπτη 29 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτιά και αυτοδυναμία στον ΣΥΑΤ

Σε πρώτη δύναμη αναδείχτηκε το ψηφοδέλτιο («Ενωση») των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στο Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (των ενιαίων πλέον Επικουρικών Ταμείων και Ταμείων Πρόνοιας, ΕΤΑΠ - ΜΜΕ & ΤΑΥΤΕΚΩ), στις εκλογές που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα. Στις αρχαιρεσίες έλαβαν μέρος δύο ψηφοδέλτια και ψήφισαν 465 (495 το 2015) εργαζόμενοι με έγκυρα ψηφοδέλτια 428 (464).

Η «Ενωση» έλαβε 216 ψήφους και 6 έδρες στο ΔΣ (163 και 4 έδρες το 2015) και το ενιαίο ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» (όλες οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές δυνάμεις) έλαβε 212 και 5 έδρες (απο 301 ψήφους και 7 έδρες). Για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία (ΠΟΠΟΚΠ) η «Ενωση» εξέλεξε 8 και η «ΔΣ» 7.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ταξικές δυνάμεις αναφέρουν: «Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα των συναδέλφων που μπόρεσαν να υπερπηδήσουν εμπόδια, αναστολές και μηχανισμούς κυβέρνησης και διοίκησης, που στάθηκαν απέναντι στο ενιαίο αντι-ΠΑΜΕ ψηφοδέλτιο όλων των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων.

Δίνουμε υπόσχεση στο σύνολο των εργαζομένων ότι και από τη θέση της πλειοψηφίας θα συνεχίσουμε αταλάντευτα με όλες μας τις δυνάμεις, στην πρώτη γραμμή του αγώνα και της διεκδίκησης για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, για δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ