Τρίτη 23 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απεργούν και σήμερα οι εφοριακοί

 

Ενώ συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των εφοριακών υπαλλήλων ενάντια στη δημιουργία των Τοπικών Ελεγκτικών Κέντρων (ΤΕΚ) για τον έλεγχο των επιχειρήσεων με ετήσιο τζίρο μέχρι 350 εκατ. δρχ., πραγματοποιήθηκε χθες το 19ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ - ΔΟΥ).

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Α. Μακρυπίδης, τόνισε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα των εφοριακών θα αντισταθεί σε κάθε πρόθεση ή προσπάθεια εκποίησης και ιδιωτικοποίησης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών του κράτους, καθώς, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, η δημιουργία των ΤΕΚ ενέχει και τέτοιους κινδύνους.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος ζήτησε την προώθηση μέτρων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στα εξής ζητήματα:

  • Την ολοκλήρωση της μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών και μηχανογράφησης των διαδικασιών με την επέκταση του TAXIS σε όλες τις ΔΟΥ και σε όλη την Ελλάδα και την ανάπτυξη του συνόλου των εφαρμογών και των υποσυστημάτων στο σύνολο των φορολογικών αντικειμένων.
  • Την απομάκρυνση των μη φορολογικών αντικειμένων, όπως η μεταβίβαση και τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων Ι.Χ. και Ε.Χ.
  • Την κατάργηση της θεώρησης των στοιχείων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
  • Τον περιορισμό σε οριακές περιπτώσεις έκδοσης και χρήσης φορολογικής ενημερότητας, καθώς επίσης και αύξηση της χρονικής διάρκειας ισχύος της. Οπως επισήμανε χαρακτηριστικά, στο διάστημα από την 1η Γενάρη μέχρι την 31η Ιούλη 1999, εκδόθηκαν 1.209.000 φορολογικές ενημερότητες.

Τέλος, για λόγους εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων ο ίδιος έκανε λόγο για ανάγκη ριζικής φορολογικής μεταρρύθμισης, αποδεχόμενος ωστόσο τις πρόσφατες ρυθμίσεις - «ψίχουλα» του φορολογικού νόμου, για τις οποίες υποστήριξε ότι... «βελτιώνουν αρκετά το άδικο φορολογικό σύστημα της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ