Τετάρτη 5 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Καλεί σε νέα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην «Ιριδα»

Σε νέα Γενική Συνέλευση καλεί τους εργαζόμενους στην «Ιριδα» η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, την Κυριακή 9/7, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της (Αριστοτέλους 11 - 15, 6ος όροφος). Στη συνέλευση θα παρευρίσκεται ο νομικός σύμβουλος του Σωματείου.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων επισημαίνει:

«Οι εξελίξεις στο εργοστάσιο της "Ιριδας" είναι μέρος του γενικότερου σχεδίου αναδιάταξης στο χώρο του Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα. Βιομήχανοι του κλάδου απαξιώνουν τα εργοστάσια για να επενδύσουν τα χρήματά τους σε άλλους τομείς της οικονομίας και μπαίνουν στην αγορά νέοι επενδυτές, που ταυτόχρονα συμμετέχουν και στο εφοπλιστικό ή τραπεζικό κεφάλαιο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την "Ιριδα", τον ΔΟΛ ή τον "Πήγασο", που οι ίδιοι εργοδότες, αφού ξεζουμίσανε τους εργαζόμενους, (...) τώρα "την κάνουν" για νέες πιο κερδοφόρες αγορές. (...) Σε αυτά τα σχέδιά της η εργοδοσία έχει σύμμαχο αυτήν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που συνεχώς νομοθετούνε για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου. Τα παραδείγματα της "Ελευθεροτυπίας", της "Βιβλιοσυνεργατικής", της "Fimi Pack" επιβεβαιώνουν ότι αυτοί που κατακλέψανε τους εργαζόμενους, συνεχίζουν ανενόχλητοι την επιχειρηματική τους δράση.

Οπως και να έχει, οι εξελίξεις είναι καταστροφικές για τους εργαζόμενους της "Ιριδας" και των άλλων επιχειρήσεων του κλάδου που δοκιμάζονται». Οι εργοδότες «θέλουν να βρούνε το νομικό τρόπο να κάνουν "επανεκκίνηση του εργοστασίου", απαλλαγμένη από κατοχυρωμένα δικαιώματα και χρέη προς τρίτους. Θέλουν αυτούς που θα δουλεύουν χωρίς απαίτηση για συνέπεια στη μισθοδοσία, που θα κάθονται υπερωρίες και ας είναι απλήρωτοι. Θέλουν εργαζόμενους που θα συνεχίσουν να υπογράφουν τη μία μετά την άλλη τις μειώσεις, πιστεύοντας ότι έτσι θα σώσουν τη θέση τους. Αυτό το κλίμα καλλιεργήθηκε για χρόνια στο εργοστάσιο της "Ιριδας", όμως η ζωή απέδειξε πως είναι όχι απλά αδιέξοδο, αλλά σίγουρη ήττα».

Απευθύνοντας αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους της «Ιριδας», η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων τονίζει ότι «δεν είναι μόνοι τους. Εχουνε στο πλευρό τους το Σωματείο Λιθογράφων, την Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. (...) Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι ο μόνος δρόμος που δίνει ελπίδα για θετική έκβαση. (...) Καλούμε, λοιπόν, για μία ακόμα φορά όλους τους εργαζόμενους της "Ιριδας" σε νέα Γενική Συνέλευση στα γραφεία της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων για να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας. Να απαντήσουμε σε όποιες νομικές απορίες μπορεί να υπάρχουν, αξιοποιώντας τον νομικό σύμβουλο του Σωματείου. Κυρίως για να επιλέξουμε τις αγωνιστικές μορφές που εξυπηρετούν το σκοπό μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ