Πέμπτη 6 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Συνεχίζονται οι διεργασίες

Κοινή εμφάνιση έκαναν χτες ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Φλωρίδης, που έχουν στήσει την «Ωρα Αποφάσεων». Αφορμή, η κοινή συνέντευξη Τύπου, με θέμα «Μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια», που έδωσαν χτες το ινστιτούτο του Ποταμιού «Π2» και το «Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», πρόεδρος του οποίου είναι η Α. Διαμαντοπούλου, σε ένα δείγμα ότι προχωρούν το μεταξύ τους «φλερτ» και γενικότερα οι διεργασίες αναδιάταξης του αστικού πολιτικού σκηνικού στο λεγόμενο κέντρο και την κεντροαριστερά.

Αλλωστε, στελέχη του Ποταμιού εκτιμούν ότι η συμπόρευση Ποταμιού και Ωρας με κάποιο τρόπο θα μορφοποιηθεί και θα επισημοποιηθεί. Παράλληλα βέβαια, δεν αποκλείουν το Ποτάμι να πάρει μέρος και στο συνέδριο του νέου ενιαίου φορέα του χώρου που προωθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη, και στη διαδικασία εκλογής επικεφαλής αυτού του φορέα από τη «βάση», βάζοντας ωστόσο τους όρους τους, με βασικό πρόταγμα την ταχύτερη προώθηση «μεταρρυθμίσεων» προς αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην «Athens Voice», έδινε το δικό του στίγμα στις διεργασίες, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχει αμφισβήτηση του άξονα αριστερά - δεξιά και ότι «ο μεσαίος χώρος είναι ο χώρος ο οποίος θα μπορούσε να παίξει τον καθοριστικό ρόλο» στη διαμόρφωση νέων πλειοψηφιών. Επέμεινε δε ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι ο καθαρός λόγος, η στρατηγική, δηλαδή η διεκδίκηση του προοδευτικού κέντρου. Εάν ο μεσαίος χώρος δεν εκφράσει όλο το προοδευτικό κέντρο που μπορεί να γίνει η κοίτη του μέλλοντος για την ελληνική κοινωνία και να λειτουργήσει ως υπέρβαση της παραδοσιακής διάκρισης αριστεράς - δεξιάς, θα είμαστε καταδικασμένοι να παίζουμε έναν δευτερεύοντα ρόλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ