Παρασκευή 7 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
Περισσότερα στοιχεία ζήτησε η εισαγγελέας

Ελεύθεροι χωρίς να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις, αφέθηκαν χτες ο πλοίαρχος και μέλος του πληρώματος της υδροφόρας που συγκρούστηκε με αλιευτικό προχτές στην Αίγινα και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αδέρφια ψαράδες που βρίσκονταν πάνω στο αλιευτικό. Η εισαγγελέας ζήτησε τη συνέχεια της προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να συγκεντρωθούν επιπλέον στοιχεία για το δυστύχημα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των οικογενειών των θυμάτων έθεσε τα εξής ερωτήματα: Γιατί το πλοίο - υδροφόρα δεν χρησιμοποίησε ηχητικά σήματα, αλλά και γιατί το σκάφος του Λιμενικού δεν παρέλαβε άμεσα τους δύο ψαράδες, προκειμένου να τους μεταφέρει γρήγορα στο λιμάνι του νησιού και να τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από το λιμεναρχείο της Αίγινας έχει διορισθεί πραγματογνώμονας, ενώ το πλοίο - υδροφόρα επιθεωρήθηκε από εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος. Οπως ανέφεραν στελέχη του Λιμενικού, από το σημείο όπου πέρασε το υδροφόρο, είναι πέρασμα διέλευσης πλοίων, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απαγόρευση για ψάρεμα. Η κηδεία των δύο αδελφών θα γίνει σήμερα από τον ναό της Αγίας Τριάδας στην Αίγινα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ