Παρασκευή 7 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΡ
Επτά ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών

Επτά θα είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και κοινοποίησε λίγο αργότερα στον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππά.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την απόφαση «ένα πρώτο σημαντικό βήμα στο δρόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών», επιδιώκοντας επιπλέον να την εμφανίσει ως «δικαίωση» της κυβέρνησης, καθώς το ΕΣΡ τάσσεται υπέρ της χορήγησης συγκεκριμένου αριθμού αδειών και όχι απεριόριστου, όπως υποστήριζαν τα υπόλοιπα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης. Κάλεσε, τέλος, το ΕΣΡ να προχωρήσει «τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει». Πάντως, η χτεσινή απόφαση δεν αφορά ούτε τους όρους χορήγησης των αδειών, ούτε το τίμημα που θα εισπράξει το Δημόσιο, ζητήματα που θα λυθούν σε δεύτερη φάση. Υπενθυμίζουμε ότι η διάταξη του σχετικού νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που χορηγούσε τέσσερις συνολικά τηλεοπτικές άδειες, είχε κριθεί αντισυνταγματικός από το ΕΣΡ.

Με την εν λόγω απόφαση, δίνεται «χώρος» για την εκπομπή του συνόλου σχεδόν των υφιστάμενων τηλεοπτικών σταθμών - μόνο ένας θα μείνει έξω από τους συνολικά οκτώ - και σίγουρα έρχεται να «ανακατέψει την τράπουλα» εν μέσω μιας περιόδου έντονων ανακατατάξεων και συγκρούσεων μεταξύ επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων για τον έλεγχο του ψηφιακού φάσματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ