Σάββατο 15 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Το μόνιμο προσωπικό προϋπόθεση για ουσιαστική Ειδική Αγωγή

Η συνέχιση της πολιτικής των μηδενικών διορισμών και στην Ειδική Αγωγή επιβεβαιώθηκε από τη συνάντηση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) με τον διευθυντή Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας.

Οπως επισημαίνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) του ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕΕΠΕΑ ενημερώθηκαν πως οι οριστικοί πίνακες αναπληρωτών προγραμματίζεται να βγουν έως 6 Σεπτέμβρη μαζί με εκείνους των υπόλοιπων εκπαιδευτικών και ότι ο χρόνος των προσλήψεων θα εξαρτηθεί από το πώς θα προχωρήσει ο έλεγχος από το ΑΣΕΠ και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με τις πιστώσεις να κινούνται σε περσινά επίπεδα.

Σύμφωνα με την ΑΣΕ, ενημέρωση υπήρξε και για την πρόθεση να κατατεθεί τροπολογία, στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, όπου θα δίνει τη δυνατότητα να τοποθετηθούν Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι σε γενικά σχολεία για τη στήριξη ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. «Ωστόσο, δεν μίλησε για προσλήψεις επιπλέον προσωπικού ΕΕΠ, με τους συναδέλφους να μοιράζονται στα δυο και να γυρνάνε στα αντίστοιχα σχολεία, λόγω έλλειψης σταθερού προσωπικού», σημειώνει η παράταξη, τονίζοντας πως «ουσιαστική επιστημονική και παιδαγωγική δουλειά, χωρίς μόνιμο προσωπικό ΕΕΠ στα σχολεία δεν μπορεί να γίνει».

Σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση των ολοήμερων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, η ΑΣΕ αναφέρει ότι «είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να υπάρξει επιπλέον προσωπικό στα σχολεία για να στηρίξει ένα ουσιαστικό ολοήμερο πρόγραμμα» και ότι «η λογική θα είναι αυτή που ισχύει και στα γενικά σχολεία, όπου κάθε μέρα θα εναλλάσσονται από ένα μέλος ΕΕΠ, ΕΒΠ και εκπαιδευτικός. Εκεί που δεν λειτούργησαν πέρυσι ολοήμερα τμήματα θα αργήσουν πιθανά να ξεκινήσουν τη φετινή χρονιά, μέχρι να λυθεί και το ζήτημα με τη μεταφορά των μαθητών, η οποία σε πολλές περιπτώσεις καθυστερεί σημαντικά».

Με αφορμή και τις αξιολογήσεις των μεταπτυχιακών από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η ΑΣΕ επισημαίνει πως «η όλη λογική που ακολουθεί το ΙΕΠ αλλά και η λογική της παιδαγωγικής επάρκειας μέσα από ετήσια προγράμματα, ενισχύουν ξεκάθαρα το εμπόριο γύρω από τα απαιτούμενα κάθε φορά προσόντα. Και όσο απομακρυνόμαστε από το κεντρικό ζήτημα των μόνιμων διορισμών τόσο θα εντείνονται τέτοιες λογικές», σημειώνει καλώντας τους εκπαιδευτικούς να αντιτάξουν το δικό τους μέτωπο αγώνα, διεκδικώντας σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ