Σάββατο 15 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΡΤΕΜΙΔΑ
Αναγκαία η ίδρυση 3ου Γυμνασίου

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας

Μέτρα για την ίδρυση νέας σχολικής μονάδας 3ου Γυμνασίου στην Αρτέμιδα ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, αναδεικνύοντας παράλληλα το ζήτημα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στην Ανατολική Αττική.

Η Ερώτηση κατατέθηκε με αφορμή την απόρριψη από το υπουργείο Παιδείας της πρότασης για ίδρυση 3ου Γυμνασίου στην Αρτέμιδα, όπου υπάρχουν 750 μαθητές σε δύο Γυμνάσια που αριθμούν 410 και 340 μαθητές. Το πρώτο Γυμνάσιο στεγάζεται σε κτίριο προδιαγραφών 250 μαθητών και το δεύτερο αποκλειστικά σε κοντέινερ, χωρίς προδιαγραφές. Επιπλέον, τα δύο Γυμνάσια στεγάζονται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο που εξυπηρετεί τους μαθητές της βόρειας Αρτέμιδας, ενώ στη νότια Αρτέμιδα (Βραυρώνα) δεν υπάρχει Γυμνάσιο, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός μαθητών να αναγκάζεται σε καθημερινή βάση να μετακινείται σε μεγάλες αποστάσεις μακριά από τον τόπο διαμονής του.

Οπως σημειώνεται στην Ερώτηση, επειδή δεν μπορεί να γίνει μάθημα σε τέτοιες συνθήκες παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών, υπήρξε αίτημα, απάντηση στην εγκύκλιο 184954/ΓΔ4 /2-11-2016 από την διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδος για την ίδρυση νέας σχολικής μονάδας, 3ου Γυμνασίου, αίτημα το οποίο είχε τη θετική εισήγηση τόσο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, όσο και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής. Παράλληλα, ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος με την υπ. αριθμό 420/2016 απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, εισηγήθηκε την ίδρυση 3ου Γυμνασίου στην Αρτέμιδα.

Παρ' όλα αυτά, το υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνσή του απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα.

«Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η όξυνση των προβλημάτων στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, όπως και των υπόλοιπων σχολείων της χώρας, είναι συνέπεια της βάρβαρης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που προχώρησε, άλλωστε, σε μαζικό κύμα υποβιβάσεων - συμπτύξεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων, εφαρμόζοντας πιστά τις Οδηγίες της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του κεφαλαίου στο πλαίσιο του "εξορθολογισμού του κόστους" στην εκπαίδευση, χτυπά τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, όπως επίσης και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών», σημειώνουν οι βουλευτές Γ. Γκιόκας, Λ. Κανέλλη και Διαμ. Μανωλάκου που ρωτούν τον υπουργό για ποιο λόγο απορρίφθηκε το αίτημα για ίδρυση νέας σχολικής μονάδας και ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ίδρυση 3ου Γυμνασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ