Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
Συγκέντρωση για την υπεράσπισή της

Τη Δευτέρα 17 του Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια

Από παλιότερη κινητοποίηση για το ωράριο
Από παλιότερη κινητοποίηση για το ωράριο
Σε μια πρώτη μαζική και ενωτική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης-πολυεθνικών καλούν εννέα πρωτοβάθμια σωματεία στο χώρο το Εμπορίου και των Υπηρεσιών όλους τους εργαζόμενους, για να μην περάσει η κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Ετσι, λοιπόν, τα σωματεία διοργανώνουν συγκέντρωση τη Δευτέρα, 17 του Σεπτέμβρη, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στις 5 το απόγευμα, και καλούν όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό «παρών» για να μην περάσει η λογική «πάει και αυτή η Κυριακή».

Σε κοινή ανακοίνωση των εννέα σωματείων τονίζεται: «Από το χώρο του Εμπορίου ξεκινά η τελική έφοδος των πολυεθνικών και της κυβέρνησής τους κατά της Κυριακής αργίας». Στη συνέχεια αναφέρεται ότι εδώ και αρκετά χρόνια οι εργαζόμενοι στο εμπόριο πρώτοι δέχτηκαν επίθεση στις εργασιακές σχέσεις με την κατάργηση του 8ωρου και την εφαρμογή της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου.

«Τώρα - συνεχίζει η ανακοίνωση - θέτουν στόχο να μην αφήσουν τίποτα όρθιο από τις κατακτήσεις ενός αιώνα του εργατικού κινήματος. Οχι για να περιοριστούν εκεί αλλά για να ξηλώσουν μια ακόμη κατάκτηση που έχει συνδεθεί γενικότερα με τον τρόπο ζωής, με την ικανοποίηση οικογενειακών και κοινωνικών αναγκών και υποχρεώσεων των εργαζομένων». Υπογραμμίζεται ότι «η κυριακάτικη ανάσα από το μεροδούλι, το πρωινό της Κυριακής, το ξύπνημα, αυτής της πολυτραγουδισμένης μέρας στις εργατογειτονιές και στις επιχειρήσεις δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα για τους παχύδερμους εντολοδόχους των πολυεθνικών. Πρόβα για όλους τους εργαζόμενους είναι και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αν περάσει στο εμπόριο».

«Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης - τονίζεται τέλος - δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Είναι ανάγκη αυτή η συγκέντρωση να αποτελέσει την πρώτη μαζική και ενωτική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης-πολυεθνικών. Παλεύουμε για: 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο με αύξηση των αποδοχών και των κοινωνικών παροχών. Κατάργηση του ωρομισθίου και της μερικής απασχόλησης. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Ισα δικαιώματα για όλους τους ξένους εργάτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ