Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - ΡΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑΙ»
Απολύσεις για συνδικαλιστική δράση

Δυο εργαζόμενοι απολύθηκαν επειδή μοίρασαν ανακοίνωση με συνδικαλιστικό περιεχόμενο

Στην απόλυση δυο εργαζόμενων από τις κεντρικές αποθήκες της, προχώρησε η διοίκηση της εταιρίας «Κωτσόβολος - Ράδιο Αθήναι», επειδή οι εργαζόμενοι «τόλμησαν» να μοιράσουν ανακοίνωση στους εργαζόμενους, με την οποία τους καλούν σε ενότητα και δράση για να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο δουλιάς τους, εξαιτίας της ασυδοσίας της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, όπως μας κατήγγειλε ο ένας εκ των δυο απολυμένων Χρ. Ζαχαρής, ο οποίος εργάζεται 3,5 χρόνια στην εταιρία, οι 140 εργαζόμενοι στις κεντρικές αποθήκες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Δεν εφαρμόζονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η πολυειδικότητα είναι μόνιμο φαινόμενο, τα κλαρκ λειτουργούν χωρίς ειδικούς χειριστές, ενώ τη στιγμή που γίνονταν οι απολύσεις, η υπερωριακή απασχόληση ήταν στο «φουλ». Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο οι δυο εργαζόμενοι εξέδωσαν την ανακοίνωση, την οποία μοίρασαν στους εργαζόμενους και τους καλούσαν σε δράση για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Αμέσως μετά από αυτό η εργοδοσία κάλεσε τους δυο εργαζόμενους και τους απέλυσε με το αιτιολογικό ότι έχουν πέσει τα κέρδη της επιχείρησης και επιδιώκουν τη μείωση του κόστους. Μετά από μια βδομάδα έγιναν νέες προσλήψεις!

Ηδη έγινε στις 3 Σεπτέμβρη τριμερής συνάντηση στο υπουργείο, όπου και δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι και αναμένεται και νέα τριμερής συνάντηση.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την αντεργατική τακτική της εταιρίας «που δρα - όπως τονίζεται - ασύδοτα και δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στο κέρδος. Παραβιάζει τη ΣΣΕ, οι εργαζόμενοι εργάζονται σε συνθήκες ανθυγιεινές και μεγάλους βαθμούς θερμοκρασίας. Η τρομοκρατία βασιλεύει και όποιος εργαζόμενος διεκδικήσει τα δικαιώματά του απέναντι στην αυθαιρεσία απολύεται».

Το ΔΣ του σωματείου υπογραμμίζει ότι «θα αντιδράσει απέναντι σ' αυτή την εργοδοτική αυθαιρεσία απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων και την εφαρμογή των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καλεί τους εργαζόμενους της εταιρίας να μαζικοποιήσουν το σωματείο και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιεί στις 17 του μήνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ