Τρίτη 18 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Σκάνδαλο με ακατάλληλο κρέας αλόγου

Η Europol (Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία) ανακοίνωσε χτες ότι 66 άνθρωποι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για εμπόριο κρέατος αλόγου, ακατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση, και κατάσχεσε τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία, η ισπανική αστυνομία ξεκίνησε να ερευνά ένα δίκτυο, που σφαγίαζε άλογα σε Ισπανία και Πορτογαλία, τα οποία ήταν υπέργηρα ή σε πολύ κακή κατάσταση και ακατάλληλα για κατανάλωση. Στη συνέχεια, πλαστογραφούσε τα σχετικά έγγραφα και εξήγαγε το κρέας στο Βέλγιο, έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς κρέατος αλόγου στην ΕΕ. Η Europol ανακοίνωσε ότι οι 65 ύποπτοι συνελήφθησαν στην Ισπανία «και εναντίον τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εγκλήματα όπως κακοποίηση ζώου, πλαστογράφηση εγγράφων, παρακώλυση της δικαιοσύνης, εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση». Ο βασικός ύποπτος, ένας Ολλανδός υπήκοος, συνελήφθη στο Βέλγιο.

Θυμίζουμε ότι και παλιότερο διατροφικό σκάνδαλο είχε συγκλονίσει την Ευρώπη. Ελεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στην Ιρλανδία το 2013, έδειξαν ότι το κρέας σε κάποια προϊόντα που πωλούνταν ως βόειο, στην πραγματικότητα ήταν 100% κρέας αλόγου. Στο μεταξύ, έρευνα, που πραγματοποιήθηκε εντός της ΕΕ, αποκάλυψε ότι λιγότερο από το 5% όλων των βόειων προϊόντων που ελέγχθηκαν βρέθηκαν θετικά σε DNA αλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ