Τετάρτη 19 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απόφαση επικίνδυνη και απέναντι στο περί δικαίου αίσθημα

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ. με μοναδικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο DNA, μετά και την προχτεσινή αρνητική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής που τους έστειλε στη φυλακή, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για απόφαση που είναι απέναντι στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση, καθώς είναι πιθανόν «να τελέσουν όμοια αδικήματα»... Να σημειωθεί ότι η Ηριάννα Β. Λ., υποψήφια διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή ποινής, με μοναδικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA. Ιδια είναι και η ποινή του Περικλή Μ., πτυχιούχου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και με τα ίδια ανύπαρκτα στοιχεία, ένα μοναδικό αμφιλεγόμενο δείγμα DNA. Και οι δύο έχουν καταδικαστεί ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με το 187Α του Ποινικού Κώδικα, το περιβόητο άρθρο του «τρομονόμου».

Να υπενθυμίσουμε με ποιον τρόπο η Ηριάννα Β.Λ. τυλίχτηκε σε μια «κόλλα χαρτί» με ανύπαρκτα στοιχεία και με αυθαίρετες κατασκευές: Το 2011 - φοιτήτρια τότε - είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, μετά από εισβολή των ΕΚΑΜ σε σπίτι υπόπτου (σ.σ. του συντρόφου της) για συμμετοχή στη ΣΠΦ. Ο σύντροφός της κατηγορήθηκε για εμπλοκή στην οργάνωση και έχει αθωωθεί αμετάκλητα. Η «ιστορία» έχει και συνέχεια: Το Νοέμβρη του 2011, στην Πολυτεχνειούπολη, ένας αγνώστων στοιχείων «βοηθός τεχνίτη» (που από τότε δεν εμφανίστηκε) είδε από την ταράτσα κάποιον άνδρα να βγαίνει από ένα βαν και να κρύβει ένα κουτί. Πιστεύοντας πως είναι λίρες, πηγαίνει και ξεθάβει το κουτί, στο οποίο όμως ανακαλύπτει όπλα, τα οποία και πιάνει με τα χέρια του (σ.σ. και «μολύνει» και με το DNA του). Επειτα, καλεί την αστυνομία και από εκεί αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική. Δύο χρόνια αργότερα (2013) η Ηριάννα Β. Λ. συλλαμβάνεται και κατηγορείται ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλοκατοχή με βάση ένα μερικό δείγμα DNA σε γεμιστήρα ενός από τα όπλα.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως το υποτιθέμενο δείγμα στο οποίο στηρίχτηκε όλη αυτή η ιστορία, δεν υπάρχει σήμερα γιατί ήταν εξαιρετικά περιορισμένο και αναλώθηκε στην πρώτη εξέταση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ