Τετάρτη 19 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΑΔΕ
Χαράτσι στα χαράτσια...

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ και ισχύει από την ερχόμενη Παρασκευή η απόφαση της ΑΑΔΕ για την προμήθεια από τους φορολογούμενους στις τράπεζες κατά την εξόφληση φόρων.

Με την απόφαση αυτή η ΑΑΔΕ αναθέτει την είσπραξη δημοσίων εσόδων στους κάτωθι φορείς: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Συνεταιριστική Πιερίας, Συνεταιριστική Σερρών, Συνεταιριστική Χανίων, Συνεταιριστική Δράμας, Συνεταιριστική Εβρου, Συνεταιριστική Ηπείρου, Συνεταιριστική Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Καρδίτσας, Παγκρήτια Συνεταιριστική, Ελληνικά Ταχυδρομεία, Τράπεζα της Ελλάδας, Attica Bank, HSBC, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τα δημόσια έσοδα που θα εισπράττουν για λογαριασμό της ΑΑΔΕ είναι: α. Βεβαιωμένες οφειλές σε ΔΟΥ. β. Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων. γ. e-Παράβολο. δ. Δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις, καθώς και ρυθμισμένες ή μη οφειλές που βεβαιώνονται στα τελωνεία.

Με βάση τα ανωτέρω, χρέωση στα γκισέ των τραπεζών θα υπάρχει ενδεικτικά μεταξύ άλλων και για τις παρακάτω συναλλαγές:

-- Πληρωμή ΕΝΦΙΑ και ΦΕΦΠ (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) μη ρυθμισμένων, μέσω καταστήματος με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού, των φυσικών προσώπων που τη στιγμή της συναλλαγής ΔΕΝ ανήκουν σε κάποια από τις κάτωθι συγκεκριμένες ομάδες: i) άνω των 70 ετών ii) σε δικαστική συμπαράσταση iii) παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω iv) κάτοικοι μη τουριστικών περιοχών με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων ή κάτοικοι μη τουριστικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από την τελευταία διαθέσιμη απογραφή ή από την τελευταία διαθέσιμη απογραφή.

-- Πληρωμή τελών κυκλοφορίας μέσω καταστήματος από φορολογούμενους που δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα εξόφλησης.

-- Και όλες τις άλλες πληρωμές που αφορούν οφειλές (βεβαιωμένες ή μη) προς την ΑΑΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ