Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα διαπλεκόμενα ο χώρος του Ιππόδρομου

Στα διαπλεκόμενα οδηγείται το «φιλέτο» του Φαληρικού Ιπποδρόμου στο όνομα της Ολυμπιακής Ιδέας. Αυτό επισημαίνει με ανακοίνωσή της η «Επιτροπή για τη διάσωση του χώρου του Ιπποδρόμου», στην οποία επικαλείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, που αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» (23.1.2000) και σύμφωνα με το οποίο παραχωρείται στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος η αρμοδιότητα για την κατασκευή του Ολυμπιακού Κέντρου Πολλαπλών Αθλητικών Χρήσεων στο χώρο του Φαληρικού Ιπποδρόμου, καθώς και η εκμετάλλευσή του μετά τους αγώνες.

Οπως τονίζει η Επιτροπή «ο ανάδοχος θα μπορεί να κτίσει ό,τι θέλει χωρίς κανέναν κρατικό έλεγχο, ούτε καν οικοδομική άδεια. Και καθώς οι πιθανότεροι ανάδοχοι έχουν ήδη την πρόσφατη κατάρρευση της γέφυρας στο ενεργητικό τους («Ακτωρ» - «Ελληνική Τεχνοδομική», δηλαδή οι συνέταιροι του κ. Κόκκαλη) φανταστείτε τι έχει να γίνει».

Η Επιτροπή επικαλείται και απόφαση της διυπουργικής , σύμφωνα με την οποία, τα τέσσερα Ολυμπιακά γήπεδα χωρητικότητας 42.000 θέσεων που θα γίνουν στην περιοχή θα είναι λυόμενα και θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο μετά τους Αγώνες. «Φανταστείτε τέσσερα γιγαντιαία γήπεδα λίγο μικρότερα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας να στήνονται και στη συνέχεια να ξεστήνονται και να μεταφέρονται αλλού, λες και πρόκειται για καμιά τέντα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Επειδή η ιστορία με το στήσιμο και το ξεστήσιμο μας φαίνεται εντελώς παράλογη, δύο πράγματα θα συμβούν κατά την άποψή μας», καταλήγει η Επιτροπή, «ή τα λυόμενα θα είναι κάθε άλλο παρά λυόμενα που θα στεγάσουν μετά το 2004 το εμπορικό μεγαθήριο που προβλέπεται ή οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν απευθείας αλλού, αλλά εν τω μεταξύ το "φιλέτο" του Ιπποδρόμου θα έχει παραχωρηθεί στα διαπλεκόμενα στο όνομα της Ολυμπιακής Ιδέας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ