Παρασκευή 21 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πλήθος προφεστιβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα

Με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς (Βλ. Μαγιακόφσκι)», το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα, με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις.

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις γίνονται στη φοιτητική κατασκήνωση της Καλάνδρας, στη Χαλκιδική. Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, θα γίνει τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 στο γηπεδάκι της κατασκήνωσης. Επίσης, αύριο Σάββατο, το απόγευμα θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση του «Η πορεία των Μπολσεβίκων προς τη νίκη», από τον Ευθύμη Δημάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και το βράδυ θα ακολουθήσει λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Σήμερα Παρασκευή, στις 9 μ.μ., εκδήλωση γίνεται στη Γενισέα Ξάνθης, μπροστά από το δημαρχείο, με βιντεοπροβολή για την Οκτωβριανή Επανάσταση και τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, ομιλία από τη Δανάη Μουρούτη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ, και ποντιακό λαϊκό γλέντι με τον Στέφανο Πετρίδη και το σχήμα του.

Σήμερα Παρασκευή, εκδήλωση γίνεται και στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, στο «Ανω Κάτω». Η εκδήλωση αρχίζει στις 7 μ.μ. και θα περιλαμβάνει συζήτηση με θέμα «Ναρκωτικά - είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή;» και παιχνίδι «Ακου τι είπαν οι μαθητές για τα ναρκωτικά».

Επίσης σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ., θα γίνει προφεστιβαλική στην Πάτρα, στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών, με θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Το Τρίτο Κουδούνι» πάνω στο έργο του Μπρεχτ «Πόσο κοστίζει το σίδερο».

Αύριο Σάββατο, στη Σάμο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γίνει εκδήλωση στον Πύργο, στις 7.30 μ.μ., με την παρουσίαση της έκδοσης «Οκτώβρης του 1917. Η πορεία των Μπολσεβίκων προς τη νίκη» και μεγάλη έκθεση βιβλίου.

Αύριο Σάββατο, προφεστιβαλική εκδήλωση κάνει επίσης η ΟΒ Ιθάκης της ΚΝΕ, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία στο Βαθύ. Θα περιλαμβάνει: Μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα βασισμένο στο βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη «Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα» και ομιλία από την Αγγελική Γαρμπή, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ.

Την επόμενη βδομάδα είναι επίσης προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Εύβοια και την Κρήτη, ως εξής:

Την Πέμπτη 27 Ιούλη, στην Ιστιαία, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με θέμα «Τουρισμός, αναψυχή, ξεκούραση - Δικαίωμα του λαού και της νεολαίας και όχι προνόμιο των λίγων». Θα μιλήσει ο Θέμος Βασιλείου, μέλος του Τομεακού Γραφείου Εύβοιας του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα σκετς για τη ζωή του ξενοδοχοϋπαλλήλου και ζωντανή μουσική με τους Στάθη Θεοδώρου και Σπύρο Μπαλατσούκα.

Την ίδια μέρα, Πέμπτη 27 Ιούλη, στη Νέα Αρτάκη θα πραγματοποιηθεί παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης με τους πρόσφυγες», στις 8.30 μ.μ., στο Λιμάνι (δίπλα στον Ανεμόμυλο). Από τις 7.30 μ.μ. θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση για παιδιά με χειροτεχνίες, ζωγραφική και παιχνίδι. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής.

Επίσης την Πέμπτη 27 Ιούλη, στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης, γίνεται εκδήλωση στις 7:30 μ.μ., που θα περιλαμβάνει: Προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, παιχνίδι και συζήτηση με θέμα «Ακου τι είπαν οι μαθητές για το πώς αλλάζει ο κόσμος» και ομιλία από τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ