Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Φάμπρικα τρομοκράτησης συνδικαλιστών

Σε νέα δίκη ο πρόεδρος του «Στέφενσων» Γ. Μανουσογιαννάκης και δύο συνδικαλιστές της ΠΕΜΕΝ

Εντείνεται η επιχείρηση τρομοκράτησης όσων με συνέπεια επιμένουν να υπερασπίζουν τα δίκια των εργαζομένων. Στον Πειραιά έχει ήδη στηθεί ένας μηχανισμός παραγωγής διώξεων και δικών, εναντίον συνδικαλιστών που παλεύουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, καλούνται σε δίκη ο Γ. Μανουσογιαννάκης, πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και δυο ακόμα συνδικαλιστές, μέλη της διοίκησης της ΠΕΜΕΝ, μετά από μήνυση για ληστεία (!), που κατέθεσε σε βάρος τους ο ναυτιλιακός πράκτορας Χαλδαίος!

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, όπου και θα δικαστούν οι συνδικαλιστές, την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στις 10 το πρωί. Καλεί τους εργαζόμενους του Πειραιά να συμμετέχουν και να παλέψουν ενάντια στην επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Κάλεσμα στη συγκέντρωση απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με σχετική ανακοίνωση.

Η συντονιστική επιτροπή στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον Χαλδαίο ως γνωστό «δουλέμπορο» της Ακτής Μιαούλη. Να σημειωθεί ότι και στην προκειμένη περίπτωση οι τρεις συνδικαλιστές δικάζονται ουσιαστικά γιατί αγωνίζονταν ενάντια στο «δουλεμπορικό» κύκλωμα που έχει στηθεί στον Πειραιά, σε βάρος των ναυτεργατών. «Κυβέρνηση, δικαστές, δουλεμπορικό κύκλωμα - τονίζεται στην ανακοίνωση - σε αγαστή συνεργασία, μ' αυτή αλλά και με άλλες στημένες δίκες που ετοιμάζουν σε βάρος στελεχών του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, συνεχίζουν την οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων που αντιδρούν και αντιστέκονται στην εφοπλιστική ασυδοσία και την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική».

Υπογραμμίζεται επίσης ότι «η νέα δίωξη εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια τρομοκράτησης και περιορισμού της δράσης του μαζικού λαϊκού κινήματος που προωθούν κυβέρνηση και άρχουσα τάξη. Εχουμε την ψήφιση του τρομονόμου, το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο που επιχειρεί την κατάργηση της αφισοκόλλησης και τον περιορισμό της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και ακόμα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες οι απεργίες βγαίνουν στα δικαστήρια παράνομες».

Τα σωματεία καταδικάζουν την «τρομοκρατία κυβέρνησης - δικαστών και καλούν το εργατικό λαϊκό κίνημα, τους μαζικούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους και το λαό του Πειραιά, σε συντονισμένο αγώνα για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να σταματήσουν τις μεθοδευμένες τρομοκρατικές διώξεις».

Επίσης το ΕΚΠ καλεί τα αρμόδια δικαστικά όργανα να σταματήσουν τις διώξεις κατά συνδικαλιστών για την κοινωνική και συνδικαλιστική τους δράση. «Δεν μπορούμε - τονίζεται - να αποδεχτούμε την ποινικοποίηση των δημοκρατικών λειτουργιών και της συνδικαλιστικής δράσης. Οι αυταρχικές πολιτικές από όπου και αν προέρχονται μας βρίσκουν αντίθετους, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών». Τέλος, ζητά από την κυβέρνηση, τους αρμόδιους υπουργούς και ειδικότερα από τους δικαστικούς λειτουργούς να σταματήσουν κάθε μορφή δίωξης κατά συνδικαλιστών και εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ