Σάββατο 29 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΑΣ ΥΠΠΟΑ
Ανακοίνωση με αφορμή την αναστολή απεργίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΣ ΥΠΠΟΑ με αφορμή την απόφαση των δυνάμεων που πλειοψηφούν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΠΟΑ για αναστολή της 48ωρης απεργίας που είχαν εξαγγείλει για σήμερα και αύριο 29 και 30 Ιούλη με κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η ΔΑΣ καταγγέλλει τις πλειοψηφούσες δυνάμεις της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, που για άλλη μια φορά, καταλύοντας κάθε δημοκρατική διαδικασία, ανέστειλαν τη 48ωρη παναττική απεργιακή κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει για τις 29 - 30/7 με κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων.

Με μια "λιτή" ανακοίνωση της ΕΕ, που συνεδρίασε εκτάκτως χωρίς να ειδοποιήσουν το εκλεγμένο μέλος της ΔΑΣ, μας ανακοίνωσαν, μέσω μηνυμάτων (!!), πως ανέστειλαν την απεργία γιατί η υπουργός δέχτηκε όλα τα αιτήματα που έθεσαν στο εξώδικο.

Ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός κάνοντας "παιχνίδια" δύναμης και εξουσίας, υπονομεύει τις συλλογικές διαδικασίες (αποφάσεις οργάνων, Γενικές Συνελεύσεις εργαζομένων, απεργίες κ.τ.λ) και προχωρά σε διαπραγματεύσεις με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία στο όνομα των εργαζομένων, χωρίς τους εργαζόμενους. Με "κοινωνικούς διαλόγους ημετέρων" "κεκλεισμένων των θυρών" και πλαστές αντιπαραθέσεις με την πολιτική ηγεσία, εξαπατούν τους εργαζόμενους πως μέσω της "ανάθεσης" επιλύονται όλα τα προβλήματα. Με εκφυλιστικές τακτικές προκηρύσσουν απεργίες και από την πρώτη στιγμή φροντίζουν για την αποτυχία τους. Οι πλειοψηφούσες δυνάμεις της ΠΟΕ ΥΠΠΟ αποτελούν μόνιμο εμπόδιο στη ριζοσπαστικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων, στην ταξική γραμμή συσπείρωσης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, βγάζουμε συμπεράσματα. Απομονώνουμε παρατάξεις και ηγεσίες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για τη σημερινή κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αποφεύγουμε τις νέες παγίδες που στήνουν, προκειμένου να σύρουν τους εργαζόμενους σε κινήματα άσφαιρα, που θα εκτονώνουν την αγωνιστική διάθεση και θα εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα. Το μέλλον και η προοπτική μας βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό ανυποχώρητο αγώνα, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αυτόν το δρόμο βαδίζει και σε αυτόν καλεί όλη την εργατική τάξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ