Σάββατο 29 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Θέτουν ξανά το αίτημα για συνεδρίαση της ΠΝΟ και λήψη απόφασης για απεργία

Την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, για να ληφθεί απόφαση για πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, απαιτούν εκ νέου τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Τα τρία σωματεία υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα των παραπάνω, «μετά και το πρόσφατο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΠΝΟ - ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) για την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας όπως στα ποντοπόρα, πορθμεία κ.ά., ενώ ταυτόχρονα δρομολογούνται από την κυβέρνηση πρόσθετες μειώσεις σε μισθούς και στις συντάξεις με την προσωπική διαφορά αλλά και συνολικά στην Κοινωνική Ασφάλιση».

«Καλούμε τους ναυτεργάτες», προσθέτουν, «σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να απαντήσουμε με οργάνωση και αγώνα στην επιθετικότητα του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών των ναυτεργατών, της εργατικής τάξης».

Σε σχετική δήλωσή του, ο Θανάσης Ευαγγελάκης, Α' Γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, αναφέρει τα εξής:

«Οι συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα των ναυτεργατών, όπως και συνολικά των εργαζομένων, διαρκώς χειροτερεύουν με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και των προηγούμενων, που υπηρετεί την κερδοφορία των εφοπλιστών, του κεφαλαίου.

Σε αυτήν την αντεργατική πολιτική βάζουν πλάτη και οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Χαρακτηριστική είναι η στάση τους στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση των ΣΣΕ που έχουν οδηγηθεί σε ναυάγιο: Τροφοδοτούν την επιθετικότητα των εφοπλιστών, δεν διστάζουν να υπογράφουν συμφωνίες για να μην εφαρμόζονται οι κλαδικές συμβάσεις για όλους τους ναυτεργάτες. Οργιάζει η "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία με χαμηλόμισθους και ανασφάλιστους, όπως επικρατεί στην πλειοψηφία των ναυτεργατών στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, επιβάλλεται να καταδικάσουμε την πολιτική των εφοπλιστών, του κεφαλαίου και των πολιτικών δυνάμεων που τους υπηρετούν, να απομονώσουμε τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, να οργανώσουμε την πάλη μας για το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων, με ανάπτυξη πολύμορφων και απεργιακών κινητοποιήσεων προς όφελος των σύγχρονων αναγκών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ