Σάββατο 29 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ολα τα «σφυριά» στο στόχο της ανάκαμψης του κεφαλαίου

Η ανάκαμψη του κεφαλαίου, τα μέτρα στήριξης που απαιτεί αλλά και τις παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν στο μέτρο του δυνατού αφενός τη συστράτευση των άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων και αφετέρου τη χειραγώγηση του λαού, με δεδομένο το εύρος και την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τις εργασίες της οποίας άνοιξε χτες βράδυ ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας.

Στην ίδια «βάρκα» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Τα ζητήματα αυτά, εξάλλου, απασχόλησαν την παρέμβαση του πρωθυπουργού και στο δεύτερο αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, την Πέμπτη.

Σκιαγραφώντας τους πολιτικούς όρους της ανάκαμψης του κεφαλαίου, τη συστράτευση δηλαδή όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων, αλλά και την υποταγή του λαού στους στόχους του κεφαλαίου, ανέφερε ότι «σήμερα, περισσότερο από χτες, υπάρχει η ανάγκη για συνεννόηση» καθώς και «κοινωνικές συμμαχίες που ...δεν επιδέχονται μικροκομματικές προσεγγίσεις και επικοινωνιακές αντιμετωπίσεις ... βρισκόμαστε τελικά, μπροστά στην επόμενη μέρα που έρχεται και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην ίδια βάρκα».

Φυσικά, ο Αλ. Τσίπρας όχι μόνο έκρυψε ότι η ανάπτυξη στην οποία αναφέρεται θα είναι για το λαό «ματωμένη», αφού προϋποθέτει παλιά και νέα μέτρα, αλλά σε ένα άθλιο εμπόριο ελπίδας ισχυρίστηκε ότι θα είναι δίκαιη ως προς την κατανομή των ωφελημάτων! Στο υπόλοιπο της ομιλίας του, βέβαια, απλά επιβεβαίωσε προς όφελος ποιου θα είναι η καπιταλιστική ανάκαμψη, αφού αναλώθηκε στο να μοιράζει «δώρα» στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, διαβεβαίωσε για ακατάπαυστη ροή ζεστού χρήματος από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα), δεσμεύτηκε για χρηματοδότηση μεγάλων έργων που σχεδιάζονται με γνώμονα τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, ανέλαβε δεσμεύσεις για στήριξη της βιομηχανίας, του τουρισμού, για έργα σχετικά με την Ενέργεια, υποδομών, εγγειοβελτιωτικά κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι τη «σκυτάλη» της συναίνεσης για τους «εθνικούς» στόχους του κεφαλαίου πήραν χτες και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, κατηγορώντας τη ΝΔ πως την υπονομεύει, αξιοποιώντας για το σκοπό αυτό και την παρουσία του περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας στο «Αναπτυξιακό Συνέδριο» παρά το ότι η ΝΔ την είχε χαρακτηρίσει κυβερνητική φιέστα. Ενδεικτικά, ο Δ. Παπαδημούλης έγραψε στο twitter πως «η πολιτισμένη αντιπαράθεση Τσίπρα - Κ. Μπακογιάννη χθες, είναι "σκηνές από τα προσεχώς"», προσθέτοντας πως «Η χώρα χρειάζεται ήπιο κλίμα και διάλογο για το μέλλον».

Μοιράζονται τον ίδιο «εθνικό στόχο», διαφωνούν στο ποιος θα τον υλοποιήσει

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ», διαφήμισε και εκείνος στο κεφάλαιο την «υπευθυνότητα» του κόμματός του. «Εμείς», είπε, «λέμε στους επενδυτές, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, "ελάτε και επενδύστε στην Ελλάδα"... Εγώ δεν είμαι ο κ. Τσίπρας του 2014, να επιδιώκω την καταστροφή της Ελλάδας για να γίνω πρωθυπουργός επί των ερειπίων της πατρίδας μου».

Κατά τα άλλα στο γνωστό μοτίβο του διαγκωνισμού για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής των «εθνικών» στόχων του κεφαλαίου επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός δεν πέτυχε τίποτα στο ζήτημα του χρέους και της ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ αντίθετα, δέσμευσε τη χώρα με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια μετά το τέλος του προγράμματος, ότι «η οικονομία δεν ανακάμπτει. Ουσιαστικές επενδύσεις δεν γίνονται στη χώρα» κ.ο.κ.

Παραπέρα, κατέκρινε τις επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών στη Δικαιοσύνη, σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι ο ίδιος της έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη». Οπως, επίσης, κατέκρινε την κατάθεση από μέρους της πλειοψηφίας στη Βουλή τροπολογιών της τελευταίας στιγμής (με αφορμή τις τροπολογίες στο ν/σ/ του υπουργείου οικονομικών και την αποχώρηση της ΝΔ από τη διαδικασία), επειδή όπως είπε «έχουν πολύ μεγάλο δημοσιονομικό κόστος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ