Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικαστική απόφαση υπέρ των εργαζομένων στην «Ιριδα»

Δεκτό έκανε το Ειρηνοδικείο Κορωπίου το αίτημα των εργαζομένων στην εκτυπωτική επιχείρηση «Ιρις ΑΕΒΕ», εκδίδοντας προσωρινή διαταγή που απαγορεύει τη μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας, μέχρι του ποσού των 104.500 ευρώ. Οι εργαζόμενοι είχαν καταφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα ενώ για την υπόθεση έχει οριστεί δικάσιμος στις 18 Οκτώβρη.

Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Μισθωτών Γραφικών Τεχνών, Τύπου - Χάρτου - ΜΜΕ και η Ομοσπονδία του κλάδου τονίζουν πως βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους για να στηρίξουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία τους. Ξεκαθαρίζουν πως η δικαστική απόφαση είναι ένα θετικό βήμα, όμως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν επανάπαυση. «Οι μετακινήσεις εντύπων από την "Ιριδα" σε διάφορα εργοστάσια του κλάδου, αλλά και γενικότερα η προσπάθεια αναδιάταξης στο χώρο του Τύπου, είναι δύσκολο να προβλέψουμε το πού θα καταλήξουν. Αυτό όμως που με σιγουριά γνωρίζουμε, είναι ότι οι βιομήχανοι και ταυτόχρονα μεγαλοεκδότες του κλάδου, θα αξιοποιήσουν όλο τα αντεργατικό οπλοστάσιο που απλόχερα τους έχει προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εναντίον μας. Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση της πάλης στο χώρο δουλειάς. Να πάψει πια η ανοχή στην απλήρωτη εργασία και στις μειώσεις μισθών», αναφέρουν.

Στο μεταξύ, στην καταγγελία των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων στον «Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη» (ΔΟΛ) προχωρά ο ειδικός διαχειριστής («Grant Thornton») και καλεί τους εργαζόμενους σε διαβούλευση, σήμερα Τετάρτη στη 1 μ.μ., στα γραφεία του Οργανισμού. Τη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων και της «αναγγελίας θανάτου» των απαιτήσεων των εργαζομένων σε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις καταγγέλλουν η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Μισθωτών Γραφικών Τεχνών, Τύπου - Χάρτου - ΜΜΕ και Συναφών Επαγγελμάτων και η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ