Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΜΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μετανάστες ζουν σε ακατάλληλο χώρο

Τηλεφωνική παρέμβαση στον αρμόδιο υπουργό Γ. Μουζάλα έκανε χτες ο Θανάσης Παφίλης, με στόχο τη μεταφορά τους σε άλλο χώρο

Κλιμάκιο της ΚΟ Κύμης του ΚΚΕ επισκέφτηκε προχτές το χώρο του γυμναστηρίου του Γυμνασίου Κύμης, όπου στεγάζονται 48 μετανάστες (από το Πακιστάν και τη Σομαλία). Ανάμεσά τους είναι δύο έγκυες γυναίκες και ένα παιδί 15 μηνών. Παράλληλα, τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για τη μεταφορά των μεταναστών και τη διαβίωσή τους σε καλύτερες συνθήκες, πραγματοποίησε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Ο 48 μετανάστες βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο από την Κυριακή 23 Ιούλη, όταν το πλοιάριο που τους μετέφερε εντοπίστηκε από τις λιμενικές αρχές ανοιχτά της Σκύρου. Ο χώρος στον οποίο βρίσκονται είναι ακατάλληλος για τη διαμονή ανθρώπων. Εχει ανυπόφορη ζέστη κατά τη διάρκεια της μέρας και κρύο το βράδυ, ενώ υπάρχουν μόνο τέσσερις τουαλέτες και δύο ντουζιέρες. Επίσης, δεν τους επιτρέπεται να βγουν στην αυλή, καθώς είναι σε κράτηση από την Αστυνομία.

Οπως επισημαίνει η ΚΟ, είναι παντελής η έλλειψη του κράτους και του δήμου Κύμης - Αλιβερίου. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως η σίτιση στηρίζεται σε γεύματα που προσφέρουν η Αστυνομία και η Εκκλησία, ενώ πολλές φορές υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού, σπάνια προσφέρεται πρωινό, υπάρχει έλλειψη γάλατος για το παιδί και τις έγκυες. Μέλη των ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κύμης και του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης, χτες, πρόσφεραν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες - θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, της οποίας μέρος είναι και η χώρα μας.

Η ΚΟ υπογραμμίζει, εξάλλου, ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι μεγάλες, καθώς δεν έχει παρθεί το παραμικρό μέτρο για την όσο το δυνατόν πιο άνετη παραμονή των μεταναστών για όσο χρειαστεί να μείνουν στη χώρα, για τη μεταφορά τους σε χώρο που μπορεί να τους φιλοξενήσει ανθρώπινα. Εχουν επίσης μεγάλες ευθύνες, τόσο η κυβέρνηση όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που διαχρονικά στηρίζουν την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, στέλνοντας πλοία, παραχωρώντας βάσεις, καλώντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ