Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΒ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΤΗΣ ΚΝΕ
Για την ανάγκη δημοκρατικής ενημέρωσης

Η ανάγκη πραγματικής ενημέρωσης του λαού κι ο αγώνας που πρέπει να γίνει για να κατακτηθεί, αναδείχτηκε από την προχτεσινή προφεστιβαλική εκδήλωση της ΟΒ «Ριζοσπάστη» της ΚΝΕ στο αίθριο της Νομικής Σχολής στην Αθήνα. Οι ΚΝίτες του «Ριζοσπάστη», έστησαν για πρώτη φορά εκδήλωση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», φέρνοντας ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, παρά τις αντιξοότητες (ο χώρος δε φωτίζονταν επαρκώς). Εκεί βρέθηκαν λοιπόν, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, σπουδαστές δημοσιογραφίας σε ΙΕΚ και πανεπιστήμια και φίλοι της Οργάνωσης. Ολοι μαζί άκουσαν με ενδιαφέρον και συμμετείχαν στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο... ημίφως, στην ίδια κατάσταση δηλαδή, που θέλουν να κρατούν τον κόσμο αυτοί που ελέγχουν σήμερα την ενημέρωση.

Για αυτήν την κατάσταση, μίλησε ανοίγοντας την εκδήλωση ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΟΒ κι έδωσε το λόγο στο δημοσιογράφο Γιώργο Λεονταρίτη, που αναφέρθηκε στην αθλιότητα των ειδήσεων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Μίλησε επίσης, για το ρόλο του δημοσιογράφου: «Ο δημοσιογράφος ασκεί λειτούργημα και πρέπει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη», είπε, αντιπαραθέτοντάς το με ορισμένους συναδέλφους του που έχουν πάρει πια τη νοοτροπία του «αστέρα».

Αναλύοντας το πώς καλύφθηκε από τα αμερικάνικα κανάλια το χτύπημα στη Νέα Υόρκη, ο Τάκης Τσίγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και αρχισυντάκτης του «Ρ», εξήγησε πώς διαμορφώνουν την κοινή γνώμη για να δεχτεί ό,τι πρόκειται να επακολουθήσει. Τόνισε ότι η πληροφορία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό, κι επειδή η αλήθεια είναι πραγματικά επαναστατική, κάλεσε σε ένα κίνημα που θα διεκδικεί δημοκρατική ενημέρωση.

Ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης περιέγραψε στη συνέχεια τη μετατροπή του πολίτη σε υπνοβάτη, πειραματόζωο και τέλος θύτη, μέσα από τη διαδικασία της «ενημέρωσης» που «δεν έχει τίποτε καινούριο παρά μια επανάληψη». Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης ο Δημήτρης Σέρβος, εκ μέρους της ΚΟΒ Αστικού Τύπου του ΚΚΕ, καταθέτοντας σκέψεις για την ανάγκη σωστής ενημέρωσης.

Μετά από όλα αυτά το λόγο πήραν οι ήχοι του συγκροτήματος «Ρέζους», που απέσπασε πολύ θετικές κριτικές και έντυσε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ