Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΝΗΣΙΑ
Κινητοποίηση λιμενεργατών ενάντια στο πλοίο του ρατσισμού

ΤΥΝΙΔΑ.--

Ακινητοποιημένο στα χωρικά ύδατα της Τυνησίας βρέθηκε χτες το πλοίο «C-Star», το οποίο έχει ναυλώσει το δίκτυο Δυτικοευρωπαίων ακροδεξιών «Generation Identitaire» (GI) για «σαφάρι» μεταναστών στην Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να αποτραπούν νέες μεταναστευτικές ροές από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη, που ονομάζουν και «υπεράσπιση της Ευρώπης» («Defend Europe»).

Το τυνησιακό συνδικάτο «Γενική Ενωση Εργασίας της Τυνησίας» (UGTT) απηύθυνε έκκληση ώστε να εμποδιστεί ο ανεφοδιασμός του «C-Star», καλώντας τους λιμενεργάτες να μην αφήσουν «το πλοίο του ρατσισμού να λερώσει τα λιμάνια της Τυνησίας». «Διώξτε το, όπως έκαναν τα αδέλφια μας στη Ζαρζίς και στη Σφαξ», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του UGTT.

Ιστοσελίδες παρακολούθησης της κίνησης των πλοίων ανέφεραν πως το «C-Star» βρισκόταν νωρίτερα χτες σταματημένο στα όρια των χωρικών υδάτων της Τυνησίας, νοτιοανατολικά της πόλης Σφαξ. Την Κυριακή, Τυνήσιοι ψαράδες κινητοποιήθηκαν στο λιμάνι της Ζαρζίς, νοτιότερα, εμποδίζοντας τον ελλιμενισμό του σκάφους των ρατσιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ