Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
«Νέα προσφορά στο βωμό της επιχειρηματικής δράσης»

Ανακοίνωση σχετικά με το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που ψήφισε η κυβέρνηση

Στις νέες ρυθμίσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση αναφέρεται ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας στην κατεύθυνση που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για τη σύνδεση της Παιδείας με την καπιταλιστική ανάπτυξη, ψήφισε το νέο πολυνομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και Ερευνα».

Ο Σύλλογος αναφέρεται μεταξύ άλλων στη συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή, σημειώνοντας πως «φανέρωσε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τη στρατηγική ταύτιση της κυβέρνησης με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης, για το κατά πόσο τα ΑΕΙ και η Ερευνα θα εξυπηρετούν τις ανάγκες και την κερδοφόρα δράση των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ ο καβγάς μεταξύ τους γίνεται για το ποιος υπηρετεί καλύτερα αυτόν τον στόχο».

Με βάση και τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ, σημειώνει: «Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι η αντιπαράθεση μεταξύ τους και γι' αυτό το νομοσχέδιο γίνεται μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών, μακριά από τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα. Αλλωστε, οι περισσότερες από τις προβλέψεις του παρόντος νομοσχεδίου έχουν υπερψηφιστεί στο παρελθόν και από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων, αφού περιλαμβάνονταν και σε προηγούμενα νομοσχέδια επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την Ανώτατη Εκπαίδευση».

«Σε αντίθεση με τα κηρύγματα περί "δημόσιας δωρεάν Παιδείας" και "δημοκρατίας" στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έρχεται ακόμα ένας νόμος που προσφέρει πραγματικό άσυλο στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων και επιδιώκει να δώσει σημαντικά οφέλη στις επιχειρήσεις, αφού μέσα από αυτόν: Επιχειρείται μεγαλύτερο άνοιγμα των ΑΕΙ στην πολλά υποσχόμενη αγορά των ξενόγλωσσων τμημάτων. Θεσμοθετούνται μονοετή, διετή προγράμματα σπουδών. Δημιουργούνται πτυχία πολλών ταχυτήτων. Θεσμοθετείται η είσοδος των ΑΕΙ στο μεγάλο παζάρι της Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης. Η εξαγγελία για ...λιγότερο ακριβά μεταπτυχιακά συνιστά παραδοχή ότι η αγορά των μεταπτυχιακών συνεχίζεται και επεκτείνεται, προβλέποντας ένα σωρό διαφορετικές περιπτώσεις διδάκτρων», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΔΣ του Συλλόγου «Σεφέρης». Τονίζει ακόμη ότι ο νόμος αντιμετωπίζει την Παιδεία ως εμπόρευμα, μακριά από τις σύγχρονες λαϊκές μορφωτικές ανάγκες και ότι χρέος των εκπαιδευτικών, μαζί με τους εργαζόμενους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους φοιτητές, τους νέους επιστήμονες, τους γονείς, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι από κοινού να αγωνιστούν με στόχο την κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων αλλά και την πλήρη ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ