Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΖΑΖΗ»
Ανέπαφη μένει η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας, που υιοθετεί τις επουσιώδεις προτάσεις

 

«Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις δεν αποτελούν παρά έναν ελιγμό της κυβέρνησης, κάτω από την πίεση των μαθητικών αγώνων, που δεν απαντά στην ουσία των αιτημάτων που θέτει το μαθητικό κίνημα, αλλά επιδιώκει να θολώσει τα νερά, διατηρώντας, όμως, ανέπαφο όλο το αντιεκπαιδευτικό οπλοστάσιο της "μεταρρύθμισης"». Τα παραπάνω τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις χτεσινές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, με βάση τα πορίσματα της «επιτροπής Καζάζη». Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Οι σημερινές (σ.σ. χτεσινές) εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες, τις απαιτήσεις, την αγωνία και τους αγώνες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Αποτελούν την τελευταία πράξη στη θεατρική παράσταση που ο ίδιος σκηνοθέτησε. Ο διορισμός της "Επιτροπής Καζάζη" από τον ίδιο τον κ. Αρσένη, η υποβολή του καθ' υπαγόρευση "πορίσματος" και η "αποδοχή" από τη μεριά του ΥΠΕΠΘ "προτάσεων" της Επιτροπής, έναν και μόνο στόχο είχαν: Να δώσουν επίφαση επιστημονικότητας στο αντιλαϊκό και αντιεκπαιδευτικό οικοδόμημα, που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι νόμοι 2525 και 2640 και να διασκεδάσουν την κυβερνητική αδιαλλαξία μέσα από μια καρικατούρα "διαλόγου".

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις δεν αποτελούν παρά έναν ελιγμό της κυβέρνησης, κάτω από την πίεση των μαθητικών αγώνων, που δεν απαντά στην ουσία των αιτημάτων που θέτει το μαθητικό κίνημα, αλλά επιδιώκει να θολώσει τα νερά, διατηρώντας, όμως, ανέπαφο όλο το αντιεκπαιδευτικό οπλοστάσιο της "μεταρρύθμισης".

Η στάση του υπουργού υποδηλώνει για άλλη μια φορά την αδιάλλακτη επιμονή της κυβέρνησης στις αντιλαϊκές επιλογές (που συμπληρώνεται από τον αυταρχισμό και την καταστολή), τη μεγάλη περιφρόνησή τους απέναντι στους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς και υποτιμά βαθύτατα τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι εργαζόμενοι, που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της αντιεκπαιδευτικής λαίλαπας (απαντώντας και στην "Επιτροπή Καζάζη" η οποία διαπίστωσε "ομόφωνη αποδοχή της μεταρρύθμισης"!!!), μόνο μία επιλογή έχουν. Να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τους αγώνες τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, τη διεκδίκηση του σχολείου που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Να τιμωρήσουν και με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές τα κόμματα που δηλώνουν υποταγή στο μονόδρομο της ΕΕ και της "Νέας Τάξης Πραγμάτων", απ' όπου απορρέουν αυτές οι επιλογές, να καταδικάσουν την κυβερνητική αδιαλλαξία και τον αυταρχικό παροξυσμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ