Τρίτη 22 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην Κόρινθο

Μεγάλη ήταν η φωτιά που ξέσπασε στα Ροδινά Ηλείας

Eurokinissi

Μεγάλη ήταν η φωτιά που ξέσπασε στα Ροδινά Ηλείας
Ανεξέλεγκτη μαινόταν μέχρι αργά χτες το απόγεμα η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στην Κορινθία, σε δασική περιοχή στο Ρυτό. Το μέτωπο, που δεν απειλούσε κατοικημένη περιοχή, βρισκόταν μετά τα Λουτρά και λίγο πριν από το Σοφικό. Στο σημείο επιχειρούσαν 60 πυροσβέστες με 33 οχήματα, ενώ 6 «Καναντέρ» και 5 ελικόπτερα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού. Ο πλησιέστερος οικισμός είναι οι Ανω Αλμυροί, όμως η Πυροσβεστική εκτιμούσε χτες το βράδυ ότι δεν απειλούνται άμεσα σπίτια, καθώς η φωτιά κινείται προς το δάσος. Η έκταση ωστόσο είναι αμιγώς πευκόφυτη, που σημαίνει ότι οι φλόγες μπορούν να εξαπλωθούν πολύ γρήγορα.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ξέσπασαν νέες πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Ηλεία, οι οποίες απείλησαν οικισμούς. Τις τελευταίες μέρες κυριολεκτικά στις δύο αυτές περιοχές η μία φωτιά ξεσπά μετά την άλλη έχοντας οδηγήσει σε απόγνωση τους κατοίκους. Η νέα φωτιά στην Ηλεία εκδηλώθηκε στα Ροδινά σε δύσβατη χαράδρα και στο σημείο επιχειρούσαν 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων. Στη Ζάκυνθο οι πυρκαγιές σε Σκοπό και Νεραντζούλες είχαν οριοθετηθεί και δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, ενώ στα σημεία επιχειρούσαν 7 οχήματα με 50 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων. Χτες, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη λεωφόρο Πόρτο Ράφτη σε οικόπεδο με ξερά χόρτα. Στο σημείο επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Φωτιά υπήρχε την Κυριακή και στην περιοχή Καθαροβούνι Αρτας σε δασική έκταση, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούσαν 17 πυροσβέστες με 4 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 5 ατόμων.

Στην Κεφαλονιά το σύνολο των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν, από τις 17 Αυγούστου έως και χτες, είναι οριοθετημένες και χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ στο νησί παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Οσον αφορά στη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 13 Αυγούστου σε δασική έκταση στον Κάλαμο Αττικής, παρουσιάζει συνεχή βελτίωση και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη για την κατάσβεσή της. Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι ταυτόχρονα η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14 Αυγούστου, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Κρυόνερο Ηλείας.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί πλέον οι πυρκαγιές στην περιοχή Μπλεμενιάνοι Μεσσηνίας, στο Κοκκίνι Κέρκυρας καθώς και στα Λεγρενά του δήμου Λαυρεωτικής Αττικής, που ξέσπασαν την Κυριακή. Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από το Σάββατο το πρωί μέχρι και την Κυριακή εκδηλώθηκαν 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας (2022-07-26 00:00:00.0)
Ξύπνησαν μνήμες από φωτιά στη Ραφήνα (2019-07-24 00:00:00.0)
Πυρκαγιές σε όλη τη χώρα (2017-08-12 00:00:00.0)
Πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Μονεμβασιά (2017-07-25 00:00:00.0)
Μεγάλη φωτιά στη Μάνη και καταστροφές σε οικισμούς της περιοχής (2017-07-04 00:00:00.0)
Χτύπησαν εμπρηστές και κεραυνοί (2003-08-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ