Τρίτη 25 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Μονεμβασιά

Μάχη με τις φλόγες στο Λαγόποδο της Ζακύνθου έδωσαν την Κυριακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ζακύνθου, μετά από πυρκαγιά στη θέση Καταλούπου, που πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις και έκαιγε δασική έκταση. Στο σημείο επιχείρησαν δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής με 28 άντρες και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ από την Πάτρα. Από αέρα επιχειρούσαν, μέχρι το τελευταίο φως της μέρας, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ» και τέσσερα αεροσκάφη τύπου «Πεζετέλ» από τη γειτονική Κεφαλονιά, ενώ υδροφόρες του δήμου Ζακύνθου και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου βοηθούσαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Με το τελευταίο δρομολόγιο από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο, στο νησί μετέβησαν ενισχύσεις σε οχήματα και άντρες για να συνδράμουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Εκτός από το πευκοδάσος, η μεγάλη πυρκαγιά στη θέση Καταλούπου έχει κάψει ελαιόδεντρα και δύο κολόνες της ΔΕΗ. Επίσης, στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, πάνω από το κάστρο της Μονεμβασιάς, στη Λακωνία. Πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο, καθώς στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά δεν υπάρχουν δρόμοι για να φτάσουν πυροσβεστικά οχήματα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες της Ιεράπετρας εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε κοντά σε ξενοδοχειακές μονάδες. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή Κουτσουνάρι της Ιεράπετρας και πήρε ανησυχητικές διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Πυρκαγιά σημειώθηκε και στο Γρύλο Κρεστένων. Στην περιοχή έσπευσαν 20 πυροσβεστικά οχήματα με 55 πυροσβέστες της Π.Υ. Πύργου και του Π.Κ. Κρεστένων. Στο σημείο της πυρκαγιάς έγιναν ρίψεις από δύο αεροσκάφη «Πεζετέλ» και δύο «Καναντέρ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ