Τρίτη 25 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Τορώνης

Κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Βασίλη Ρέβα, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισκέφτηκε την Παρασκευή 21 Ιούλη την περιοχή της Τορώνης Χαλκιδικής, όπου τις προηγούμενες μέρες έγιναν μεγάλες πλημμύρες, με σημαντικές ζημιές.

Στην επίσκεψη φάνηκαν καθαρά οι ευθύνες της κυβέρνησης και της τοπικής/περιφερειακής διοίκησης, όσον αφορά τις ελλείψεις στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην ευρύτερη περιοχή και τον ευρύτερο οικιστικό σχεδιασμό.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που τόνισαν οι κάτοικοι, ότι αν η πλημμύρα γινόταν βραδινές ώρες, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο σοβαρά και επικίνδυνα.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής έρχονται επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια αντιμέτωποι με πλημμύρες εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, αφού όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν θέλησαν και δεν θέλουν να διαθέσουν τους αναγκαίους πόρους ώστε να μελετηθούν, να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Εργα ζωτικής σημασίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των δασών, του περιβάλλοντος, σημειώνει σε Επερώτηση που έχει καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παρά τις υποσχέσεις που έχουν κατά καιρούς δοθεί, δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών αυτών, ούτε και έχει χρηματοδοτηθεί ο καθαρισμός και η συντήρηση των ρεμάτων. Αντίθετα, η εκάστοτε κυβέρνηση και η τοπική διοίκηση (Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, δήμοι) αρκούνται σε κάποιες επιμέρους αποκαταστάσεις, μέχρι να έρθει η επόμενη βροχόπτωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ