Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Σήμερα το συλλαλητήριο στα Φάρσαλα

Σήμερα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγοράς, θα πραγματοποιηθεί το αγροτικό συλλαλητήριο στα Φάρσαλα, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα. Μ' αυτό το συλλαλητήριο ξεκινούν οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία για την ανατροπή της πολιτικής που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών, στοχεύοντας στο ξεκλήρισμά τους. Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου όλες τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν περιοδείες και ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά της επαρχίας από εκπροσώπους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Στις 24 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθούν νομαρχιακά αγροτικά συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των νομών Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων. Με αποφάσεις που πήραν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας - στα Τρίκαλα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη» - και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, καλούν όλους τους αγρότες να πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος στις κινητοποιήσεις και να διεκδικήσουν αγωνιστικά:

Πρώτον, την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής Ευρωπαϊκής Ενωσης και κυβέρνησης και να επιβάλλουν με τον αγώνα:

α) Να παράγουν με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

β) Να παράγουν με βάση τις διατροφικές ανάγκες της χώρας μας και της μεταποιητικής βιομηχανίας.

Μέσα από την παραγωγή να συμβάλλουν στην επίλυση του παγκόσμιου διατροφικού προβλήματος, κάνοντας εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Δεύτερον, η παραγωγή να γίνεται από τους μικρομεσαίους αγρότες και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, χωρίς περιορισμούς και πρόστιμα συνυπευθυνότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ