Σάββατο 26 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέος κύκλος αντιπαράθεσης Τραμπ με ρεπουμπλικάνους

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με ηγετικά στελέχη των ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο με αιχμή, αυτήν τη φορά, τη δυσαρέσκεια για το υψηλό χρέος των ΗΠΑ και τις προσπάθειες για αύξηση του ορίου δανεισμού με φόντο χρέος 19,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Πρόεδρος Τραμπ επέκρινε έτσι τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν και τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ, θεωρώντας τους υπεύθυνους για το «χάλι» στις προσπάθειες αύξησης του ορίου δανεισμού της χώρας. Υποστήριξε πως είχε ζητήσει από τους δύο να συμπεριλάβουν την αύξηση του πλαφόν δανεισμού σε «εύκολο» νομοσχέδιο για την περίθαλψη βετεράνων στρατιωτών, και ότι αυτοί προκάλεσαν «ένα χάλι» αγνοώντας τη συμβουλή του.

Το Κογκρέσο τονίζει ότι το όριο δανεισμού πρέπει να αυξηθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου καθώς διαφορετικά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα μπορεί να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένης της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και της καταβολής μισθών σε δημόσιους υπάλληλους.

  • Ως ο ισχυρότερος τυφώνας της 12ετίας αναμένεται ο «Χάρβεϊ» που εκτιμάται ότι θα φτάσει στις όχθες των ΗΠΑ έως σήμερα νωρίς το πρωί με ένταση ανέμων έως 201 χλμ./ώρα, ανυψώνοντας ενδεχομένως τη στάθμη της θάλασσας μέχρι και 3,7 μέτρα, φέρνοντας έως 97 εκατοστά βροχής σε τμήματα της πολιτείας του Τέξας και της Λουιζιάνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ