Σάββατο 26 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Αστυνομική «επιχείρηση - σκούπα» κατά μεταναστών

Λίγο μετά τη χρήση αντλιών νερού από την αστυνομία...

ANSA

Λίγο μετά τη χρήση αντλιών νερού από την αστυνομία...
ΡΩΜΗ.--

Την αντιδραστική μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ στην πράξη ανέδειξαν προχτές οι αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας, εξαπολύοντας επίθεση ενάντια σε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες - κυρίως από την Ερυθραία και την Αιθιοπία - ανάμεσα στους οποίους ήταν και πολλά γυναικόπαιδα.

Η «επιχείρηση - σκούπα» έγινε στην πλατεία Ανεξαρτησίας στη Ρώμη, όπου οι κατατρεγμένοι είχαν «κατασκηνώσει» μετά το πρόσφατο διωγμό τους από κτίριο όπου είχαν βρει καταφύγιο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αντλίες νερού και γκλομπς για να «καθαρίσουν» την πλατεία, ενώ ο αρχηγός της ιταλικής αστυνομίας σε συνέντευξή του στη «Λα Ρεπούμπλικα» υπερασπίστηκε την «επιχείρηση - σκούπα», με τη δικαιολογία ότι στο εγκαταλελειμμένο κτίριο ζούσαν «κάτω από άθλιες συνθήκες». Κατά τ' άλλα, έκανε λόγο για τιμωρία ενός αστυνομικού που ακούγεται σε βίντεο να λέει «σπάστε τους τα χέρια αν σας πετάξουν αντικείμενα». Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, οι μετανάστες ζητούσαν να τους επιτραπεί να μείνουν όλοι μαζί και να μη μεταφερθούν σε κέντρο μεταναστών έξω από τη Ρώμη.

Εκπρόσωποι του ιταλικού παραρτήματος της UNICEF κατήγγειλαν ότι «τα παιδιά υποχρεώθηκαν να μπουν σε πούλμαν της αστυνομίας. Φώναζαν και χτυπούσαν τα χέρια τους στα τζάμια καθ' όλη τη διαδρομή». Ακόμα τόνισαν ότι πρόκειται συνολικά για 800 άτομα στα οποία έχει αναγνωριστεί το καθεστώς του πρόσφυγα, που συχνά εργάζονται και τα παιδιά τους σε πολλές περιπτώσεις, και πήγαιναν σχολείο κοντά στην περιοχή, όπου έγινε η βίαιη εκκένωση του κτιρίου.

Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ανέφεραν ότι μια γυναίκα λιποθύμησε εξαιτίας της χρήσης αντλιών και τουλάχιστον άλλες πέντε τραυματίστηκαν, με πολλαπλά κατάγματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ