Τρίτη 29 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟ
Το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ.--

Η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση την Παρασκευή το βράδυ στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου ένας 30χρονος Βέλγος σομαλικής καταγωγής επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον στρατιωτών «φωνάζοντας Αλλάχου Ακμπαρ» και αμέσως μετά έπεσε νεκρός από τα πυρά τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ερευνητές.

Οπως μεταδόθηκε από το πρακτορείο «Amaq», που θεωρείται προπαγανδιστικό όργανο του ΙΚ, «ο εκτελεστής της επιχείρησης στις Βρυξέλλες είναι ένας στρατιώτης του "Ισλαμικού Κράτους" και πραγματοποίησε αυτήν την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για επιθέσεις εναντίον των κρατών του συνασπισμού» (σ.σ. του διεθνή συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ).

Η βελγική εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας μέσω τρομοκρατικής ενέργειας».

Στο μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στη Βαρκελώνη (πεζόδρομος Λα Ράμπλα) ανέβηκε σε 16 έπειτα από το θάνατο μιας 51χρονης Ελληνίδας γερμανικής υπηκοότητας, την Κυριακή. Συνολικά από τις επιθέσεις σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς τραυματίστηκαν τουλάχιστον 100 άνθρωποι, από τους οποίους οι 5 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το Σάββατο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη κατά των πολύνεκρων επιθέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ