Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Προσπάθειες αναβάθμισης του ψευδοκράτους

Οι σχεδιαζόμενες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ θα «φουντώσουν» κι άλλο τις διεργασίες
Οι σχεδιαζόμενες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ θα «φουντώσουν» κι άλλο τις διεργασίες
ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αναβάθμισης του ψευδοκράτους, στο φόντο διεργασιών που αναζωπυρώνονται, σε σχέση και με τη διαπραγμάτευση πάνω στο διχοτομικό σχέδιο.

Χτες, έγινε γνωστό ότι ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας τη σημασία συνέχισης, χωρίς διακοπή, της προετοιμασίας των Τουρκοκυπρίων για «προσαρμογή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο» αλλά και αύξησης των επαφών του ψευδοκράτους με την ΕΕ. Ο κατοχικός ηγέτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρέπει να γίνουν θύμα των εμποδίων της ελληνοκυπριακής πλευράς και αναφέρθηκε στην ανάγκη η ΕΕ να τους στηρίξει ώστε να γίνουν μέρος ενός κοινού μέλλοντος εντός της ΕΕ.

Χτες, ανακοινώθηκε ότι στο περιθώριο της ετήσιας Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα έχει «στοχευμένες συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων», με βασικό θέμα και τα Ενεργειακά.

Στο μεταξύ, την επόμενη βδομάδα, η αμερικανική «ExxonMobil» θα κάνει ανακοινώσεις για το ερευνητικό της πρόγραμμα στην κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα στο τεμάχιο 11. Επίσης, μέσα στο Σεπτέμβρη αναμένονται και τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων που ξεκίνησαν τον Ιούλη για λογαριασμό της «Total».

Συνέχεια στα παζάρια αναμένεται όμως και για τον αγωγό «EastMed», αφού σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων το Δεκέμβρη αναμένεται υπουργική συνάντηση Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας για την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ