Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΥΑ
Ακυρώθηκε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.--

Με ξέφρενους πανηγυρισμούς και συγκεντρώσεις στο κέντρο του Ναϊρόμπι και άλλων μεγάλων πόλεων της Κένυας αντιμετώπισαν χτες το πρωί χιλιάδες ψηφοφόροι του υποψήφιου της αντιπολίτευσης, Ράιλα Οντίνγκα, την απρόσμενη απόφαση του Κενυατικού Ανωτάτου Δικαστηρίου να ακυρώσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 8ης Αυγούστου και να απαιτήσει την επανάληψή τους σε 60 μέρες.

Το εξαμελές δικαστήριο πήρε την παραπάνω απόφαση με 4 ψήφους υπέρ και 2 κατά, εξετάζοντας προσφυγή του αντιπολιτευόμενου υποψήφιου Προέδρου Ρ. Οντίνγκα, που είχε καταγγείλει νόθευση των αποτελεσμάτων υπέρ του αντιπάλου του, απερχόμενου Προέδρου Ουχούρου Κενυάτα, έπειτα από κυβερνοεπιθέσεις. Οι περισσότεροι δικαστές αποφάνθηκαν πως οι εκλογές δεν έγιναν σύμφωνα με όσα ορίζει το σύνταγμα, αποφεύγοντας ωστόσο να επιρρίψουν ευθύνες ή κατηγορίες στον απερχόμενο Πρόεδρο Ου. Κενυάτα και το κόμμα του.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι από τις εκλογές της 8ης Αυγούστου μέχρι πριν μερικές μέρες σκοτώθηκαν στη διάρκεια μετεκλογικών επεισοδίων τουλάχιστον 24 άνθρωποι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ