Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μέτρα για τη στήριξη των σχολείων Μενιδίου - Φυλής

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ συζητήθηκε χτες στη Βουλή

Τη λήψη μέτρων σχετικά με την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών στα σχολεία των δήμων Αχαρνών και Φυλής ζήτησε το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, η οποία συζητήθηκε χτες.

Ο βουλευτής του Κόμματος, Γιάννης Γκιόκας, αναφέρθηκε σε προβλήματα έλλειψης προσωπικού και κτιριακών υποδομών (π.χ. αίθουσες προκάτ στο 19ο και 28ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών) και σημείωσε ότι «παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν δεκάδες σχολεία στην Αττική και σε όλη τη χώρα, όμως ειδικά στους συγκεκριμένους δήμους υπάρχει μία πρόσθετη παράμετρος, ένας επιπλέον παράγοντας ο οποίος πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη: Μιλάμε για περιοχές με πολύ υποβαθμισμένη συνολικά την ποιότητα ζωής για τον εργατικό, τον λαϊκό κόσμο που ζει σε αυτές τις περιοχές, περιοχές με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, με έντονο το πρόβλημα των ναρκωτικών, με πολύ αυξημένο το πρόβλημα της παραβατικότητας, το οποίο φυσικά δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά συνδέεται με μεγάλα συμφέροντα, με το οργανωμένο έγκλημα, με κυκλώματα που δρουν στη συγκεκριμένη περιοχή, και όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό γκετοποίησης που συντηρείται όλα αυτά τα χρόνια, τουλάχιστον με ανοχή των κυβερνήσεων, και πλήττει τους χώρους των σχολείων, τους χώρους της εκπαίδευσης».

Πρόσθεσε ότι φορείς της περιοχής διεκδικούν μέτρα που να μπορούν να ανακουφίσουν στοιχειωδώς, όπως την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, τη φύλαξη με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, που σημαίνει άμεση έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, μέτρα κατά των ναρκωτικών, που σημαίνει να στηριχτεί το Κέντρο Πρόληψης που υπάρχει στην περιοχή και να μπει σε όλα τα σχολεία, να δημιουργηθούν δομές άθλησης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που να δίνουν διέξοδο στους νέους.

Ο Γ. Γκιόκας αναφέρθηκε βέβαια στο τραγικό περιστατικό του 11χρονου που έπεσε νεκρός στην αυλή του σχολείου του από αδέσποτη σφαίρα, επισημαίνοντας ότι το τραγικό αυτό γεγονός ήρθε ως συνέχεια άλλων περιστατικών όπου από τύχη δεν είχαμε θρηνήσει θύματα, και διάβασε απόσπασμα από ανακοίνωση δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ περίπου ένα μήνα πριν το θάνατο του παιδιού, στην οποία γινόταν αναφορά σε ανησυχητικά σημάδια που σχετίζονταν με κλιμάκωση των επιθέσεων και των κλοπών στα σχολεία, με θύματα και μαθητές. Τόνισε δε ότι το ζήτημα είναι να μη φτάσει το έγκλημα στην πόρτα του σχολείου και ζήτησε από την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία να δώσουν απαντήσεις απέναντι στην κατάσταση όπου δυστυχώς βρισκόμαστε σήμερα, που οι γονείς πέρα από τη φτώχεια τους, την ανεργία τους, έχουν και το άγχος, την αγωνία για το αν τα παιδιά τους θα γυρίσουν σώα και ασφαλή από το σχολείο.

«Εχετε δίκιο», απάντησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, αλλά η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Είπε ότι κενά εκπαιδευτικών δεν θα υπάρχουν και ανέφερε ότι τοποθετήθηκαν κοινωνικοί λειτουργοί σε 42 σχολεία, μεταξύ των οποίων είναι και τα σχολεία σε Μενίδι και Φυλή. Δήλωσε πως τα προβλήματα δεν μπορεί να τα λύσει αποκλειστικά η αστυνόμευση και για τα κτιριακά προβλήματα απάντησε πως είναι ευθύνη των δήμων, επισημαίνοντας γενικότερα το ρόλο του δήμου ως κομβικό σε τέτοιες καταστάσεις. Κάλεσε δε να έρθει εικόνα έγκαιρα στο υπουργείο από φορείς και κατοίκους αυτών των περιοχών για ό,τι προβλήματα και ελλείψεις εμφανιστούν στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ