Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Συζήτησαν για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης

Η τύχη του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ήταν το επίκεντρο των συζητήσεων που είχε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης - επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας - με εκπροσώπους της βουλγάρικης κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Σόφια. Μετά τη συνομιλία μιας ώρας με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, ο Ν. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε πως υπάρχει σύμπτωση απόψεων για την οικονομική αλλά και γεωστρατηγική σημασία που έχει ο αγωγός αυτός για τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τη Ρωσία.

Χαρακτηριστική ένδειξη στην κατεύθυνση αυτή είναι η επικείμενη συνάντηση αρμοδίων εκπροσώπων των τριών χωρών, σε δύο βδομάδες στη Σόφια, ύστερα από την οποία αναμένεται να ιδρυθεί η μεικτή εταιρία «Διαβαλκανικός Πετρελαιαγωγός», η οποία θα υλοποιήσει το στρατηγικό έργο, πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση σημειώθηκε σημαντική πρόοδος ως προς την ποσοστιαία συμμετοχή στη μελλοντική εταιρία «Διαβαλκανικός Πετρελαιαγωγός».

Ο Ελληνας υπουργός αρνήθηκε να σχολιάσει τα συν και τα πλην των σχεδίων για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολης και του πετρελαιαγωγού από το Μπουργκάς έως το μακρινό λιμάνι Αυλώνα της Αλβανίας, τον οποίο προωθεί αναποτελεσματικά εδώ και χρόνια η αμερικανική εταιρία AMBO. Τέλος, έγινε γνωστό, ότι η ΔΕΗ και άλλες εξειδικευμένες ελληνικές επιχειρήσεις εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα της Βουλγαρίας, για κοινές δραστηριότητες κατασκευής εργοστασίων και φραγμάτων με βουλγαρικές επιχειρήσεις ενόψει της φιλελευθεροποίησης της αγοράς ενέργειας στη Βουλγαρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ