Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με φροντίδα για πάρκα και πλατείες...

Από τον καθαρισμό του πάρκου στη Χαλκίδα
Από τον καθαρισμό του πάρκου στη Χαλκίδα
Σε πολλές περιπτώσεις, η επιλογή του χώρου που γίνονται τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ συνδέεται με διεκδικήσεις των κατοίκων για τα πάρκα και τους ελεύθερους χώρους στις πόλεις τους.

Σε αυτό το πνεύμα, το προηγούμενο Σάββατο, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καθάρισαν το πάρκο Δέλτα, στη Νεάπολη Χαλκίδας, που θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ στην πόλη στις 16 Σεπτέμβρη. Η πρωτοβουλία βρήκε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από τους κατοίκους της γειτονιάς. Καθαρίστηκαν τόσο ο χώρος του Φεστιβάλ όσο και το αλσύλλιο που υπάρχει δίπλα του. Τα μεγάφωνα που στήθηκαν στο χώρο τόνιζαν την ανάγκη για αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων της πόλης, εξασφάλιση της δωρεάν χρήσης τους από τους κατοίκους, δημιουργία νέων χώρων για να καλύψουν τις ανάγκες άθλησης και ψυχαγωγίας των εργαζομένων και της νεολαίας. Ολα αυτά αποτελούν πάγια αιτήματα διεκδίκησης για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Αντίστοιχη πρωτοβουλία πήραν χτες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πρέβεζα, στο πάρκο του Πυροβολικού, όπου θα γίνει το Σάββατο το Φεστιβάλ. Σε σχετική ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι στόχος τους είναι «να αναδείξουμε το ζήτημα της χρόνιας εγκατάλειψης του πάρκου, της συνεχούς υποβάθμισής του λόγω της υποχρηματοδότησης και να πιέσουμε τη δημοτική αρχή ώστε να γίνει το πάρκο πραγματικά χώρος αναψυχής και αθλητικών δραστηριοτήτων. (...) Οι πολιτικές που έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα οι εκάστοτε δημοτικές αρχές από το '90 και μετά, στα πλαίσια των πολιτικών των ελληνικών κυβερνήσεων και με βάση τις επιταγές της ΕΕ, έχουν δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση στο πάρκο, η οποία καθημερινά επιδεινώνεται. Οι υποδομές του πάρκου έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Το σύστημα άρδευσης που υπάρχει έχει εγκαταλειφθεί και δεν λειτουργεί. Η σκηνή που υπάρχει στο χώρο παρουσιάζει φθορές. Επιπλέον, ο ελλιπής φωτισμός και η πλήρης απουσία φύλαξης σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να διαφυλάξουν το ρόλο του πάρκου αλλά και την προστασία των επισκεπτών του, που είναι κύρια μικρά παιδιά και μαθητές», σημειώνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, που διεκδικούν για το πάρκο επαρκή χρηματοδότηση, μόνιμο προσωπικό και πρόγραμμα πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων του δήμου με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ